Trendy

Úzké bokovky ohlašují velkolepý comeback. Připravte se na emočně vypjatý trend

Chvilku nohavice široké, chvilku zase ty zcela na tělo. Jednou vysoký pás, pak zase ultra nízký. Pokud jste odložili skinny jeans a bokovky hluboko do šatníku, vzpomeňte si, v jaké části se právě nacházejí, protože pařížské přehlídky pro vás mají jasný vzkaz – připravte se na návrat skinny bokovek.
Foto: Acielle
Zákulisí přehlídky Miu Miu podzim - zima 2024/2025
Milované i nenáviděné. Skinny jeans, a ještě s pasem u boků. Džíny na přehlídkách podzim – zima 2024/2025 v sobě spojují dva velmi emočně vyhraněné trendy. Pro insidery jejich návrat na scénu není žádný překvapením. O bokovkách i úzkých džínách se v kuloárech mluví nějakou dobu a jen se čekalo, které značky s nimi přijdou. Překvapení? Vůbec ne. Pod vlivem znovuobjeveného stylu indie sleaze a s očekávanou premiérou životopisného filmu Back to Black o životě Amy Winehouse se comeback kontroverzního denimu dal s jistotou očekávat. 
Zatímco před půl rokem jsme se dívali u bokovek na oversized střihy, kolekce, které se objeví v prodeji v druhé polovině roku 2024, přinášejí jejich skinny variantu. 
Miuccia Prada přiléhavé bokovky v délce nad kotníky zařadila do kolekce podzim – zima 2024/2025 Miu Miu s kratičkou džínovou bundou, páskem s výraznou sponou a s černým kožešinovým kabátem. V podání Micy Argañaraz mimořádně stylová záležitost.
Seán McGirr na své debutové přehlídce pro značku Alexander McQueen se několikrát odkazoval na šatník Winehouse a na dobu, kdy nízko posazený pás jakýchkoliv kalhot byl ten jediný možný. Ostatně byl to právě McQueen, kdo do módní historie vešel mj. pro své extrémní bokovky tzv. bumsters. 
A tu je Demna a jeho podzimní kolekce pro módní dům Balenciaga spolu s... ano, jeggins ve vysokých kozačkách.  Ty se na rozdíl od spousty jiných modelů nedostaly do hledáčku fashion lovers, ovšem dejte tomu chvilku. Na druhou stranu jsme na přehlídkách na pařížském týdnu módy viděli taky druhý extrém a navíc v rámci jedné rodiny. Zatímco Demna se vydal cestou ultra skinny džín, jeho bratr Guram Gvasalia, kreativní ředitel značky Vetements, vsadil na extrémní šířky denimových nohavic.
Ačkoliv módní diktát přestal fungovat už před lety, doporučení módních designérů a následná nabídka v obchodech mluví jednoznačně a dávají nám všem dostatek času smířit se s tím, že džíny se za pár měsíců výrazně zúží a pás se výrazným způsobem sníží. Takže pár doporučení, až si budete pořizovat nové denimové kalhoty: Při zkoušení se zaměřte na zadní kapsy, na nich totiž závisí, jak bude v džínách váš zadek vypadat. Pás by měl zůstat na stejné úrovni, ať stojíte, nebo sedíte. Přestaňte se předklánět tak, že vystrčíte hýždě na okolí, a neházejte vyprané džíny do sušičky.