Trendy

Tyto trendy šaty jsou nejlepší jarní volbou do práce

Košilové šaty se v mnoha podobách v rámci street stylu vrací zpět, tak proč toho nevyužít právě ve svém byznys šatníku. 
Foto: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images
Megan Renee
Kdybyste někdy měli ten bláznivý nápad, že vsadíte vše na jedinou kartu, zaručenou výhra by na vás čekala v případě, že by se jednalo o módní klasiku a její comeback. Existuje řada věcí, které se vyplatí nechávat si v šatníku, přestože jim momentální nálada a úzus na téma, co je a není úplně O. K., případně soulad s trendy estetikou, nefandí. Můžete si být jisti, že jejich doba dříve, nebo později znovu přijde. Přesně to se přihodilo i košilovým  šatům, které velmi dlouho zůstávaly mimo centrum pozornosti — až se z nich opět stal jasný trend. 
Nahlédněte do kolekcí Gucci, Stella McCartney, Max Mara, Burberry, Ralph Lauren, Valentino a dalších. Anebo si prohlédněte přehlídku Miu Miu podzim - zima 2024/2025, na níž Miuccia Prada vyslala na molo hned několik ukázkových exemplářů. Stejně jako francouzská designérka Marine Serre (jedny předvedla dvojnice Kate Moss Denise Ohnona, kterou můžete na Instagramu sledovat na účtu @imnotkatemoss). Zvolila jak jednobarevné šaty, tak i ty s květinovým potiskem. 
Košilové šaty mohou být přesně tím stylem, kterým chcete jít. Ve stylu rock chic, grunge, elegantních členek britské královské rodiny (Catherine, princezna z Walesu nebo Meghan Markle je často nosí na oficiální příležitosti). A co víc, košilové šaty vás mohou zdobit na party na Ibize stejně jako během pracovního meetingu, kterého se účastní nejvyšší vedení korporace.
Univerzálnost a nadčasovost košilových šatů potvrzuje i aktuální street style. Bianca Balti, Nikita Kahn, Sophia Roe, Sussanna Lau, Tamu McPherson a samozřejmě také Kendall Jenner, Sofia Richie, ale i Naomi Watts nebo Awkwafina. Ty všechny propadly kouzlu klasických košilových šatů v nejrůznějších délkách.
Košilové šaty jsou prostě sázka na jistotu a příkladem nadčasové, a tím nápadem i udržitelné módy, která se snadno přizpůsobuje aktuálním trendům, přičemž promlouvá mezi nimi a jde proti proudu času. Kde aktuálně najdete ty nejstylovější? Přinášíme vám 15 tipů na košilové šaty, které vám vydrží v šatníku rozhodně déle než jen jednu sezonu.

Bílé košilové šaty

Jednobarevné košilové šaty

Košilové šaty s potiskem