Trendy

Nostalgický trend šatů přes tričko se vrací a vypadá ještě líp než dřív

Kdo si zažil devadesátky na vlastní kůži, na tento trend vzpomíná s láskyplnou nostalgií. Další generace ho s ještě větší chutí objevují. Dobrá zpráva zní, že toto jaro se vracejí černé šaty na špagetová ramínka oblečené přes tričko.
Foto: Getty Images
Alexandra Guerain
Retro estetika je neustále na vzestupu, což platí zejména o módních trendech z 90. let. Pokud jste netrpělivě čekali, až se vrátí na scénu jedna z ikonických kombinací, je to tady. Vzpomeňte si, kam jste odložili černé šaty z lesklého saténu na špagetová ramínka, nebo si je rovnou přihoďte do virtuálního košíku. K nim si vyberte jakékoliv tričko, ideálně s nápisem nebo lehce vybledlým logem oblíbené hudební skupiny, a hotovo. Právě jste zvolili styling, na který se nedá zapomenout a v pravidelných intervalech se vrací v rámci přehlídek i street style.
Momentálně tento vintage trend propaguje např. Zoë Kravitz, která však bílé tričko nahradila černým a vyšla si v outfitu na slavnostní křest knihy Barbie: The World Tour. Minimalistické saténové šaty (nebo matné bavlněné, podle toho, co se vám víc líbí a pohodlněji nosí) vyměnila za dlouhé polotransparentní s korálkovou výšivkou. Spojila tak několik trendů v jeden outfit a ještě to udělala ve velmi autentickém stylu, který je pro ni typický. Demna v rámci kolekce podzim - zima 2024/2025 značky Balenciaga pracoval s červenou variantou.
Chcete ideální oblečení na jarní dny, během kterých se počasí mění jako houpačce? Pak využijte právě tento trend, který v devadesátých letech proslavila mj. Jennifer Aniston v Přátelích, Drew Barrymoore, Kate Moss, Sofia Coppola, Gwyneth Paltrow a kostýmní výtvarníci seriálů a filmů pro tehdejší generaci teenagerů, kteří slip dress a trička používali ve velkém, a ovlivnili tak několik generací. 

Jak na trend slip dress over t-shirt v roce 2024

Hlavně žádné dlouhé přemýšlení. Předností tohoto vzhledu je jeho pohodlnost a bezstarostnost. Nejlépe vypadají jednoduché šaty rovného střihu s krajkou i bez, které můžete využít v rámci dalších stylingů 24/7 a 365 dní v roce. Tady jsou tipy na ty, které můžete koupit právě teď.