Trendy

Back to school: Když slavné návrháře nahradí slavnější hrdinové

V botách Barta Simpsona a se Snoopym na tričku pošlete děti do Bradavic. Konci letošních prázdnin vládnou slavné postavičky z animáků a samozřejmě Harry Potter. Vyměňte alespoň na chvíli své oblíbené návrháře za jména, která by ve vaší šatně hledal jen málokdo. Kdy jindy než teď.
Místo klasické logománie, která tradičně doprovází návrat do školních lavic, se letos kromě spousty jiných věcí a zaběhnutých pravidel mění i jména na teniskách a tričkách. Na rozdíl od nejisté reality se ta módní proměnila v pestrobarevný svět, kde vždycky všechno dobře dopadne. Streetstylové značky ze svého seznamu škrtly známé designéry, a místo aby se na teniskách objevilo jméno Virgil Abloh, Jeremy Scott nebo Giambattista Valli, vsadily na jistotu. Proč by se Lisa Simpson nemohla ukázat jako nová Phoebe Philo a Harry Potter jako Versace roku 2020.

Simpsonovi

Spojení dvou amerických ikon představuje kolekce Vans x Simpsons, ve které najdete unisexové tenisky, trička, mikiny a kšiltovky s postavičkami nejslavnější kreslené rodinky. Pokud čekáte celou žlutou kolekci, pak budete překvapeni. Žluté jsou tkaničky u bot, jinak dominuje červená, černá, bílá a v případě Lisy levandulová s tyrkysovou. A jelikož se blíží prezidentské volby v USA, Vans vysílá jasný signál: Lisa For President. Kdyby vám to nestačilo, tak si vybrané modely tenisek můžete na webu navrhnout sami. 

Snoopy

Trička, oversize mikiny a taky retro teplákovou soupravu z osmdesátek najdete v letní limitované kolekci Levi's x Peanuts, kde hlavní postavou je bígl Snoopy a jeho sportovní pokusy. Jeho autor Charlie Brown se totiž pokoušel o fotbal, proslavil ho ale až kreslený pes s velkou hlavou. Jeho siluetu najdete v různých barvách, od černé, červené, žluté, na modrém, bílém, zeleném, malinovém a černém pokladu. Jeden z nejslavnějších psů světa hraje fotbal, basketbal a tenis, jezdí na skatu i na kole a v závodech na 100 metrů nemá konkurenci. Na hodiny tělocviku od teď už jedině se Snoopym.

Harry Potter

O tom, že nejlepší škola je Bradavicích, dokázala všechny přesvědčit J. K. Rowling už v na konci devadesátek. Popularita Harryho Portera časem neklesá, naopak. Důkazem je i nová kolekce Harry Potter x H&M, kterou švédský řetězec připravil na druhou polovinu letošního léta. Další generace malých čarodějů v mikinách, tričkách a doplňcích se symbolem kouzelné školy hravě zvládne první školní den i nástup do školky.