Street style

Vysoké kozačky, černé punčocháče, minisukně: Hvězdná kombinace do mrazu i kanceláře

Dodržovat v minusových teplotách business dress code není tak nemožné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vsaďte na hvězdnou trojici tak, jak to dělají celebrity i street style influenceři. Zaručeně funguje.
Foto: Getty images
Když stojíte za mrazivého rána před skříní a marně přemýšlíte, co si vzít na sebe do práce, skvělou inspirací je aktuální mikrotrend, který stihla vynést Madonna, Barbara Palvin, Ashley Roberts a samozřejmě Emily Ratajkowski, kterou tímto definitivně korunujeme na královnu dokonalého stylu ulice. Kombinace černých vysokých kozaček, černých punčocháčů a černé nebo šedé minisukně (a často také dlouhého zimního kabátu) spojuje eleganci, výraznou image odkazující na feministické hnutí 60. a 70. let se sázkou na jistotu, že v tomto oblečení se odráží profesionální dress code i svobodomyslná hravost. 
I když se na první pohled může zdát, že černé vysoké kozačky a minisukně nespadají do kategorie business dress codu, realita v podání fashion profesionálek říká něco jiného. Při správných doplňcích a výběru materiálů tuto trojici snadno adaptujete v rámci firemního prostředí na jasně daný dress code. 
Foto: Edward Berthelot/Getty Images
Velkou roli vedle proporcí a materiálů hraje svrchník. Sofistikovaného vzhledu, ve kterém zároveň budete pěkně v pohodlí a teple, dosáhnete přidáním dlouhého kabátu nebo oversized saka či bomberu, kterým nabouráte klasickou kompozici. Místo klasické a stokrát okoukané bílé (nedejbože levné krajkové!) halenky v mrazivých dnech sáhněte po přiléhavém roláku z měkkého úpletu.