Přehlídky

Ikonické momenty z přehlídek Versace

Kate Moss jako nevěsta ve třpytivých minišatech. Zrození supermodelek v přímém přenosu i jejich setkání po mnoha letech. Helena Christensen v šatech se spínacími špendlíky, Gigi Hadid se žlutými vlasy. To je malý výčet ikonických momentů z přehlídek Versace. Vogue se ohlíží do minulosti spektakulárních show italského módního domu. 
Foto: Rex Shutterstock
Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell a Christy Turlington na přehlídce Versace podzim – zima 1991 v Miláně
„Go bold, or go home.“ Tak by se daly popsat módní přehlídky v režii rodiny Versace. Čím větší, barevnější, třpytivější, zářivější, tím lepší. Limity neexistují, hranice se posouvají.

Freedom 90'

Gianni Versace byl ten, kdo vytvořil kult supermodelek. Kdo by neznal legendární defilé v roce 1991, kdy Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista a Christy Turlington zpívaly Freedom od George Michaela a dostaly rekordní honorář, který se stal jejich běžnou denní sazbou. Donatella je v roce 2017 pozvala na přehlídkové molo znovu, k Cindy a Naomi se tentokrát připojila Carla Bruni, Helena Christensen a Claudia Schiffer. Jejich společné video ve zlatých šatech zbořilo Instagram
Foto: Rex Shutterstock
Donatella Versace a modelky Carla Bruni-Sarkozy, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Cindy Crawford a Helena Christensen na přehlídce Versace jaro - léto 2018 v Miláne

Slečna S&M

V roce 1992 představil Versace kolekci výrazně inspirovanou sado-maso praktikami. Šatům, které si oblékla Christy Turlington, Helena Christensen a Carla Bruni, nešlo odolat a staly se ikonické. Jak by vypadala kariéra Elizabeth Hurley, kdyby si na červený koberec neoblékla právě Versace? Kdo ví. 
Foto: Guy Marineau/Conde Nast via Getty Images
Helena Christensen na přehlídce Versace v roce 1992
Foto: Guy Marineau/Conde Nast via Getty Images
Helena Christensen na přehlídce Versace v roce 1992
Foto: Rex Shutterstock
Gianni Versace, Christy Turlington a Helena Christensen v roce 1993

Zelené šaty. Víte které

Než se díky nim proslavila Jennifer Lopez po celé zeměkouli, předvedla je Amber Valletta na přehlídce jaro 2000. Byly ze zeleného šifonu s výstřihem do pasu a rozparkem... ano, také do pasu. Nejvíc šaty, jaké se do té doby objevily na červeném koberci na udílení cen Grammy. Další důkaz, že když chcete #breaktheinternet, vyberte si značku Versace. 

Kate v růžové, Gigi ve žluté

Modelky jsou pro ni ochotné udělat cokoliv. I si obarvit vlasy, což pro ostatní bývá jedno velké tabu. Ale pokud zatouží mít Donatella Kate Moss s růžovou hlavou, ta to zkrátka udělá. Když o 19 let později řekne Gigi Hadid, aby vykročila na molo se žlutými prameny, není problém. 
Foto: Rex Shutterstock
Donatella Versace a Amber Valletta na milánském fashion weeku v roce 1999
Foto: Rex Shutterstock
Kate Moss na přehlídce Versace v 1998 v Miláně
Foto: Rex Shutterstock
Gigi Hadid na přehlídce Versace pro sezonu podzim - zima 2017 v Miláně

A pak tu je Naomi

Rodinná přítelkyně, múza, tvář. Pro módní dům Versace nachodila na přehlídkových molech tolik kilometrů, že by to dalo na pochod kolem světa. Dobře, ne tak úplně, ale kdybyste to chtěli sami zopakovat, došli byste hodně daleko. Naomi byla na poslední přehlídce Giannino, i té první po jeho tragické smrti.