Přehlídky

Největší showman: Karl Lagerfeld a jeho nejlepší přehlídková mola Chanel všech dob

Když jde o wow efekt, nikdo to neumí tak dobře jako Karl Lagerfeld na přehlídkách Chanel. Na pařížském fashion weeku prêt-à-porter dvakrát do roka promění Grand Palais v nejfotogeničtější místo planety. Nic není nemožné, naopak možné je úplně všechno. Podívejte se na nejúžasnější scény podle Vogue.
Devítimetrový ledovec, terminál letiště, supermarket, vodopády, podzimní les, ulice, raketoplán, elegantní bar. Na přehlídkách Chanel hrají kulisy stejně důležitou roli jako samotné kolekce a Karl Lagerfeld jim věnuje stejnou pozornost jako tomu nejmenšímu knoflíčku. Každou sezonu překvapí a posouvá hranice nemožného o další kus. Už jsme viděli vesmírnou stanici (přehlídka podzim – zima 2017), plně zásobený supermarket (podzim – zima 2014) i ne jeden, ale rovnou šest vodopádů (jaro – léto 2018). Na show Chanel si můžete být jisti jedním – to, co se jiným zdá nemožné, se tady stává realitou. I díky tomu patří přehlídky mezi nejsledovanější ze všech a designér nemusí vysvětlovat téma kolekce. Je vždycky jasné na první pohled. 
Zatímco ostatní značky si to nejlepší šetří na haute couture přehlídky a prêt-à-porter kolekce představují na prezentacích a přehlídkách s výrazně menším rozpočtem, Lagerfeld nedělá mezi couture a konfekcí žádný rozdíl. Každou sezonu promění pařížský Grand Palais na pár hodin ve svůj snový svět. Ať už chce cokoliv, jeho přání jsou předem naplněna. Skutečný ledovec? Žádný problém, kvůli přehlídce podzim – zima 2010 ho přivezli ze Skandinávie. Uspořádat protestní pochod ulicemi? Proč ne. V jeho čele (jaro – léto 2015) šla Gisele BündchenCarou Delevingne za zády. Jak lépe sdělit světu, že jste se inspirovali nejnovějšími technologiemi, než postavit vlastní datové centrum (přehlídka jaro – léto 2017). Legendární architektka Zaha Hadid zase vytvořila magický podvodní svět, v němž se Florence Welch proměnila v Botticelliho Venuši (jaro – léto 2012) a zazpívala „What the Water Gave Me“
Galerie moderního umění, obří kolotoč s balerínkami a kabelkami, cesta kolem světa, Brasserie Gabrielle, černá zahrada s monumentální kašnou, větrná elektrárna... kam nás Karl zavede příště?