Móda

Leopardí vzory jsou zpět

Od ultražhavých adidasek Sambas Walese Bonnera až po celou první řadu diváků na přehlídce jaro-léto 2024 Michael Korse to byl pro leopardí vzor skvělý rok. S návratem stylu indie sleaze nastává další období, kdy vzor s potiskem zvířecí srsti zase oživíme. 
Foto: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images
Kendall Jenner
Šílenství s leopardím vzorem ale nezačalo u party girls z roku 2010. (Opravdu se nosí v obou verzích filmu Party Girl. V tom z roku 1958 se Cyd Charisse v hlavní roli, ale i ve verzi s Parker Posey z roku 1995). Tento potisk si totiž už dříve našel fanoušky i mezi osobnostmi jako královna Alžběta II., Jackie Kennedy, Audrey Hepburn a později i Kate Moss a Mel B ze Spice Girls. Přesto se pro někoho může leopardí vzor zdát odstrašujícím přídavkem do šatníku. Zejména pro ty, kteří se hlásí k minimalistické estetice, již vídáme posledních několik sezon stále častěji. Naštěstí se můžeme podívat na některé známé hvězdy a přiučit se od nich několika stylingovým tipům.
V roce 2023 nebyla o leopardí vzory mezi celebritami nouze. Některé dávaly přednost jen nádechu v podobě jemného náznaku potisku, kterým svému outfitu dodaly šmrnc. Kourtney Kardashian předvedla jednu z nejtypičtějších interpretací indie sleaze, která až hraničila s kýčem, když si oblékla leopardí kraťasy, tričko s Madonnou a trendy moto boty. Její sestra Kendall Jenner se rozhodla pro decentnější look s leopardím potiskem na límci kabátu.
Někdo používá kousek s leopardím vzorem jako akcent k outfitu, který je například jen černý, aby vzor více vynikl. Selma Blair, Maya Hawke i Rosamund Pike se letos přihlásily právě k této metodě a své černé outfity zkombinovaly se saky, halenkami či sukněmi se zvířecím vzorem.
Pro ty, kteří nejsou připraveni se ponořit do leopardího outfitu, bude stačit i odvážný doplněk. Dua Lipa i Halle Berry předvedly své kabelky s potiskem: Halle Berry si jednu takovou vzala na letiště a Dua Lipa tašku přes rameno zvolila k pleteným šatům a botám na platfomě.
Režisérka Janicza Bravo a potápěč Tom Daley zase minulý rok předvedli funky leopardí boty. Režisérka filmu Zola předvedla mistrovský kousek se stylingem, v němž se zúčastnila akce pořádané módním domem Miu Miu: Oblékla tradiční kostkovaný kilt a oxfordky s leopardím šněrováním. Olympionik Marsland své mokasíny zase zkombinoval se sladce růžovým svetrem, sedlovou taškou a šedým oblekem.
Jedním z nejlepších přístupů k leopardímu vzoru je se nebát. Irina Shayk si ho letos oblíbila natolik, že zvířecí vzor vynesla hned několikrát. Zdálo se, že jejím oblíbeným kouskem byly maxi šaty, ke kterým si obula tenisky. Winnie Harlow zase na červený koberec vyrazila v přiléhavých šatech s dlouhými rukávy a rozetami na bocích s leopardím vzorem po celé délce. A kdo by mohl tento trend reprezentovat lépe než J.Lo, která vynesla leoparda na třetí? V květnu 2023 si Lopez oblékla mini šaty s dlouhým rukávem zdobené pštrosím peřím přes flitrované punčocháče a svůj look zakončila leopardími botami s vysokým podpatkem. 
Takže ať už se rozhodnete do leopardího vzoru ponořit jen špičkou bot, nebo jste připraveni jít all-in, věříme, že rok 2024 bude pro leopardí vzor ten pravý!
Článek vyšel v originálu na: vogue.com