Doplňky

Královna vlasových doplňků odhaluje trendy na rok 2024

Zendaya, Hailey Bieber, Nicole Kidman, Jennifer Lawrence i Millie Bobby Brown. Co je spojuje? Kromě talentu a slávy je to i láska k luxusním vlasovým doplňkům od Jennifer Behr, která nám v exkluzivním rozhovoru pro Vogue CS odhalila trendy, jimiž brzy zaplaví ulice i svatební obřady.
Foto: Jeremy Moeller/Getty Images
Leonie Hanne s černou mašlí Jennifer Behr
Jméno Jennifer Behr rezonuje ve světě luxusních vlasových doplňků a zdobí hlavy hollywoodských hvězd. Ačkoliv se značka pyšní věhlasem a exkluzivitou, v jejím ateliéru v New Yorku naleznete jen osm šikovných švadlen, které s láskou a precizností ručně zhotovují každý kousek. Právě tato péče a detailní propracování dělají z jejích doplňků něco výjimečného. Triumf zažily v seriálu Super drbna, kde je s grácií nosily Leighton Meester a Blake Lively. Díky nim se čelenky Jennifer Behr dostaly do centra pozornosti a získaly si srdce celebrit jako Jennifer Lopez, Natalia Portman, Lady Gaga, Rihanna či Alexa Chung.
"Čelenky jsou jako kouzlo – promění vás," říká Behr, sochařka, která proměnila svou vášeň pro tvorbu v jedinečnou značku vlasových doplňků a šperků. Každý kousek je originálním uměleckým dílem, které ženy mohou nosit a stát se tak součástí jejího kreativního světa. "Chtěla jsem tvořit něco, co přesáhne prostory galerie," dodává Behr. "Zpočátku jsem myslela, že zkusím oblečení, ale brzy jsem si uvědomila, že šperky a pokrývky hlavy jsou něčím výjimečným a nezávisí tolik na tom, jak se žena cítí ve svém těle. Čelenky jsou jako miniaturní sochy, které korunují ženskou krásu."

Cesta k úspěchu: Od inspirace k tvůrčímu triumfu

Svět vlasových doplňků se jí poprvé otevřel v roce 2000, kdy zakotvila u kadeřníka celebrit s vlastní minimalistickou produkcí. "Když pak svou provozovnu prodal, ocitla jsem se na volné noze a hned nato mě oslovili kupci z Bergdorf Goodman s nabídkou založit si vlastní značku," líčí Behr. "V tu ránu mi došlo, že tahle šance se už nemusí nikdy opakovat."
Behr čerpá inspiraci z nekonečné studnice, kterou tvoří vintage móda, umění, příroda a cestování. "Každou sezonu se ponořím do světa vintage kousků a materiálů, které mi otevírají dveře k novým nápadům," popisuje Behr, která se nedávno vrátila z měsíční cesty po Indii, kde hledala další tvůrčí impulsy. "Někdy mě zaujme nádherná výšivka nebo specifický materiál a pak se snažím vymyslet, jak ho zakomponovat do pokrývky hlavy." Mezi její oblíbené materiály patří hedvábné satény, samet a vintage látky. Složité zdobené výšivky pak s oblibou vyhledává u indických řemeslníků.
Místo rychlé módy a hromadné produkce sází designérka Behr na exkluzivitu a trvalou hodnotu. Její originální výtvory, dostupné online i v showroomu, vznikají v malých sériích a na zakázku. "Věřím, že kvalitní design by měl vydržet celý život," zdůrazňuje Behr. „Nepotřebujeme chrlit nové kolekce každé tři měsíce." Svou vizi zodpovědné tvorby dotváří důrazem na ekologii. Materiály pocházejí z lokálních zdrojů a výroba probíhá v malých sériích, čímž se minimalizuje uhlíková stopa.
Foto: M.K. Sadler / Courtesy of Jennifer Behr
Jennifer Behr studio

Trendy roku 2024: Vlasové doplňky na každý den i k oltáři

Návrhářka s nadšením popisuje trendy letošního roku: "Lidé touží po něčem něžném a elegantním, a proto se mašle staly absolutním hitem. Naše kolekce nabízí výjimečné kousky vyrobené z luxusního japonského sametu a hedvábných stuh. "Jedním z nejoblíbenějších modelů je čelenka Katya s velkou trojitou mašlí. Je to zábavný a zároveň elegantní doplněk, který zaručeně rozzáří každý outfit.
Klasika je sice krásná, ale v posledních sezonách se svatební trendy pomalu obracejí k něčemu jemnějšímu, romantičtějšímu. A to potvrzuje i Behr: "Děje se to v módě a brzy se to projeví i v oblasti svatebních šatů a doplňků. Spousta květin a krystalů, to je to, co bude v roce 2024 frčet!" Behr radí poohlédnout se po jednoduchých modelech z hedvábných stuh. Jsou elegantní, nadčasové a zaručeně v nich zazáříte. "Krystaly zdobená čelenka Belle je na svatbu jako stvořená," doporučuje Behr. „Pod ni snadno zasunete i závoj a váš romantický look bude dokonalý."
Hledáte doplněk, který pozdvihne váš outfit do nadčasových sfér? Pak vás zaručeně okouzlí model Tori – saténová čelenka s vycpávkou, která se již léta drží mezi bestsellery. Její minimalistický design s jemným leskem saténu se hodí jak k ležérnímu oblečení s tričkem a džínami, tak i k elegantnějším outfitům. Krémová varianta je oblíbenou volbou nevěst, které touží po klasickém a sofistikovaném vzhledu. Letos se fanoušci značky mohou těšit na několik novinek. Behr s nadšením chystá kolekci inspirovanou vintage materiály, které si přivezla z Indie: "Stále hledáme nové kreativní možnosti a neustále pracujeme na vývoji nových kolekcí, které uchvátí srdce milovnic módy."
Jennifer Behr a její nejoblíbenější výtvor? "To je těžká otázka! Je to jako vybrat si nejoblíbenější dítě," směje se návrhářka. "Za ty roky jsme vytvořili tolik úžasných kousků – od turbanů s výšivkami až po dlouhé krajkové závoje barvené na míru. Jsou to zábavné a kreativní projekty, ale nejvíce miluji naše jednoduché kousky. Čelenku Amelia z černého hedvábí nosím skoro každý den.“