Trendy

Tajná zbraň módních ikon, díky které zdokonalíte účes za pár sekund

Čelenky bývají spojovány s módou preppy à la fiktivní milovnice pokrývek hlavy Blair Waldorf. Co kdybychom vám řekli, že existuje desetiletí starý způsob, jak zdokonalit svůj účes tak, aniž byste vypadali jako katolická školačka nebo britský panovník? Zkuste elastickou čelenku.
Foto: Christian Vierig/Getty Images
Darja Barannik na Copenhagen Fashion Week, leden 2024
Čelenka z tlustého žerzeje, kterou milovaly hvězdy jako Barbra Streisand i Brigitte Bardot, je životaschopnou volbou pro účesy nenáročné na údržbu. V současnosti se žerzejová čelenka používá spíše jako pragmatický základ oblečení na cvičení, v 60. a 70. letech ale měla své zasloužené místo na stříbrném plátně. Barbra Streisand ji nosila ve filmu The Way We Were z roku 1973, Ursula Andress zase ve filmu Fun in Acapulco z roku 1963 a Romy Schneider v roce 1970 ve filmu The Things of Life.
V 80. letech byly tyto čelenky z velké části nahrazeny sametovými a čelenkami zig zag. V poslední době se ale zdá, že se na výsluní vrací jejich pohodlná a natahovací verze. Od Belly Hadid a její bílé, šedé i černé čelenky až po Addison Rae mířící na pilates v té od Christiana Diora, každý si může najít tu svou.
Není to styl oblíbený jen mezi hvězdami. V dánské Kodani probíhá fashion week s kolekcemi pro podzim 2024 a my si tam černých elastických čelenek všimli hned na několika návštěvnicích. I když v nadcházejícím měsíci módy budeme hledat další trendy vlasových úprav, zdá se, že skandinávská děvčata tuto nenáročnou údržbu schvalují.
Ať už jde o módní doplněk, nebo o praktické řešení, které zabrání, aby vám vlasy padaly do obličeje, elastická čelenka je vždy skvělou volbou. Podívejte, jak ji nosí hvězdy minulosti i současnosti.
Článek v originále vyšel na www.vogue.com.