Doplňky

Nečekané setkání: Mickey Mouse a Damien Hirst

Další z nečekaných setkání tohoto týdne. Nejbohatší britský umělec Damien Hirst vzal nejslavnější Disney postavičku a navrhl hodinky, které vás budou bavit.
Stal se hvězdou mnoha podzimních kolekcí a to je mu už neuvěřitelných  90 let. Ikonická myš z dílny Walta Disneyho se dočkala i výstavy v Londýně, která se koná tento víkend. Na Mickey’s UK Art Collective Exhibition jsou k vidění díla Ashtona Attzse, Jazze Stana a Alexandry Krusberg. Damien Hirst se rovšem ozhodl oslavit Mickeyho po svém. Ne jednou, ale hned dvěma limitovanými edicemi hodinek Swatch.
Nečekané spojení ikony moderního umění a legendární kreslené postavičky se prodává ode dneška ve všech Swatch obchodech za 100 eur. V prodeji je 19 999 kusů hodinek Mirror Spot Mickey se zrcadlovým číselníkem, plastovým pouzdrem a žluto-červeným páskem. Na jeho vnitřní straně najdete Hirstův podpis.
Ten nechybí ani na druhém designu. Hodinek Spot Mickey vzniklo pouhých 1999 kusů a budou se prodávát jen 24 hodin. Pro ně už ale nemusíte do obchodu, stačí se v neděli 18. listopadu, v den Mickeyho narozenin, přihlásit do oficiálního e-shopu. Budou stát 165 eur a stane se z nich cenný kousek, ať už pro sběratele „swatchek“ nebo umění Damiana Hirsta.