Doplňky

Co všechno se musí stát, než si obujete dřeváky Dior

Červnové číslo Vogue Czechoslovakia se věnuje řemeslům a příběhům, které stojí za každou věcí. Zveme vás do italských ateliérů, kde vznikají boty z podzimní kolekce Dior, která se objevila v buticích právě dnes. Od návrhu po finální model.
Foto: Andrea Cenetiempo pro Dior
Dřeváky Diorquake, DIOR
V podzimní kolekci Maria Grazia Chiuri, kreativní ředitelka módního domu Dior, představila nejen nové vzory lodiček J’Adore, nové tenisky a sandálky Dway v dalších barvách, ale také spoustu modelů s výraznými podrážkami. Ty se objevují také na dřevácích Diorquake, které vznikají v italských dílnách značky. Kombinace dvou materiálů na podešvi, ručně broušené, barvené dřevo a kožený vršek představuje poctu umění obuvníků, kteří věnují maximální pozornost každému detailu.
Cvočky, jeden z oblíbených detailů Chiuri (byla do práce ona, kdo navrhl pro Valentino kolekci Rockstud), kontrastují se dřevem a kůží, jejich odstín zároveň ale ladí s barvou loga na patě. Podívejte se pod ruce designérů a obuvníků, co všechno musí udělat, než vznikne jeden pár dřeváků Dior