Doplňky

Čepice, kukla, nebo šátek?

Jasnou odpověď, jak se udržet i v mrazech v teple a pohodlí, přináší nová kolekce od hvězdného kloboučníka, v níž si každý najde nejlepší doplněk, ať už svůj styl popisujete jako odvážný a smělý, nebo elegantní a minimalistický. 
Foto: archiv značky
Ruslan Baginskiy Apres-Ski
Černé a šedé čepice s velkými bambulemi patří k tradiční zimní výbavě, návrháři ale tuto sezonu přinášejí nové, vzrušující trendy, jak se poprat s počasím jako na houpačce. Zejména balaklavy, nebo chcete-li pletené kukly, získávají nový vzhled, který skvěle zapadne do šatníku postaveného na výrazně barevných akcentech a zářivě růžové, kterou Valentino pobláznil celý svět.
Ukrajinský kloboučník Ruslan Baginskiy tento módní doplněk už v minulosti představil v neutrálních odstínech i jako „statement piece“ zdobený křišťály. V nejnovější kolekci Apres-Ski přináší unisexové kukly jako nejlepší způsob, jak se zahalit, a přitom si zanechat styl i v ultra vánici. Protože k zimě patří vrstvení, u balaklavy návrhář nekončí a své portfolio rozšířil o šály s monogramem a šátky z alpaka vlny. Ani tento doplněk Baginskiy nevybral náhodně; stejně jako u kukly, i ve tvaru šátku vychází z historických krojů.
„Vždy mě fascinovala cyklická povaha módy. Jak se něco opravdu známého může stát základem pro zcela novou skupinu lidí v jiné době. Něco, co nosila naše babička, se tak lehce změní a stane se opět ‚street-cool‘. To je přesně ta reinkarnace, kterou se kreativně zabývám. V zimních kolekci se šátek ‚houstka‘, velmi tradiční prvek oděvu, může stát aktuálním nejen pro ženy, ale i součástí pánského šatníku,“ říká designér, jehož klobouky a čepice nosí Madonna, Miley Cyrus, Paris Hilton, Florence Welch nebo Blackpink.