Celebrity

Nejlepší pánské looky z Met Gala 2024

Aktuální téma Met Gala dalo prostor pro kreativní vyjádření té nejromantičtější stránky módy a jako každý rok i letos tento červený koberec ukázal, že dokáže přitáhnout pozornost milionů očí z celého světa. Ty se v tuto slavnostní noc kochaly nejen fantastickými róbami, ale také tím nejlepším z pánské módy v podání předních světových celebrit od Barryho Keoghana po Bad Bunnyho.
Foto: Getty Images
Barry Keoghan v obleku Burberry na Met Gala 2024
Met Gala je každoroční stálicí v kalendáři všech světových fashionistas, a řadí se tak po bok dalších pravidelných módních událostí, jako jsou týdny módy nebo předávání cen Grammy a Oscarů. Tenhle červený koberec ovšem spojuje to nejlepší z obou světů – ze světa celebrit a ze světa módy. Met Gala je prostě a jednoduše jedinečná akce, která nemá obdoby.
Tématem letošního slavnostního večera Met Gala 2024 byla povídka The Garden of Time od J.G. Ballarda – pocta přírodě a emocím, které v nás móda dokáže vzbudit. Oproti loňskému roku šlo rozhodně o téma otevřenější osobitým interpretacím. Celebrity a významné osobnosti se nechaly unášet květinovými motivy a nebály se spolu se svými stylisty sáhnout ani do archivu významných módních domů, což je letos ostatně trendy, jak ukázala v rámci svých press tours Zendaya nebo Caroline Polachek během předávání hudebních cen.
Na červeném koberci Met Gala 2024 nechyběly hvězdy jako Taylor Russell nebo spolupředsedkyně eventu Jennifer Lopez. Gwendoline Christie okouzlila přítomné v kreaci Maison Margiela, která se zapíše do historie módy a Alia Bhatt vzdala hold tradici v custom sárí Sabysachi ozdobeném drahými kameny.
A pak tu samozřejmě jsou také muži. Jistěže nechyběla klasická vysoká krejčovina v nejrůznějších barevných odstínech v podání hvězd jako Tom Ford nebo Adrien Brody, kteří vynesli elegantní obleky. Další známé tváře, například Jon Batiste a Morgan Spector, se drželi tématu, aniž by příliš překročili strohý mantinel pánské krejčoviny. Své looky dozdobili detaily v podobě květinových prvků na brožích nebo brokátovými květy. Alton Mason a Barry Keoghan se ponořili hluboko do dějin módy a do outfitů zakomponovali historizující detaily. A Bad Bunny vynesl odvážný oblek Maison Margiela s detaily kontrastního prošívání doplněný o skutečně epicky oversized baret.
Teď už je jasné, že ani muži letos v otázce módy na červený koberec rozhodně nepřišli žertovat a Met Gala 2024 nám nadělilo tu správnou dávku pánské extravagance a předvádivosti. Zrekapitulujte si s námi ty nejlepší nezapomenutelné pánské looky z tého velké módní noci.
Článek vyšel v originále na Vogue.sg.