Celebrity

Love story, ve které hraje hlavní roli Gwen Stefani a Blake Shelton

Ikona pop music 90. let a jeden z nejuznávanějších country zpěváků současnosti. Jak se asi stane, že se takto dvě odlišné osobnosti do sebe zamilují? Poprvé v životě se setkali jako porotci v talentové soutěži The Voice sedm let před jejich sňatkem. Ten proběhl 3. července 2021 na ranči v Oklahomě a patřil mezi nejdiskutovanější události roku. Kdo přesně je Blake Shelton a jak se mu v manželství s Gwen Stefani daří dnes?  
Zpěvačka, návrhářka a také coverstar československé Vogue se jako porotkyně v talentové soutěži The Voice objevila v roce 2014, aby vystřídala Shakiru. Spolu s ní do křesla usedl také Pharell Williams coby nástupce Ushera. Dvěma stávajícími porotci zůstal Adam Levine ze skupiny Maroon 5 a Blake Shelton, tehdy osmatřicetiletý country zpěvák. Jeho kariérní cesta?
V roce 2000 Blake Shelton debutoval singlem Austin — a od té doby posbíral přes stovku prestižních cen (například deset ocenění County Music Association). Sedmkrát se stal držitelem People’s Choise Awards a je vůbec prvním country zpěvákem v historii, kterému se v kategorii nejoblíbenější album povedlo porazit hvězdy velikosti Beyoncé, Ariany Grande nebo Rihanny. Získal také hudební cenu Billboard za nejlepšího country hudebníka roku 2017 a devětkrát byl nominován na Grammy. Je tedy víc než evidentní, že se jako sudí v talentové soutěži, ocitl na správném místě.
Foto: Getty Images
Adam Levine, Blake Shelton, Pharrell Williams a Gwen Stefani
„Lidé se mě často ptají, co nejlepší se mi za dobu působení v soutěži The Voice přihodilo,“ vzpomíná Blake v jedné z reportáží, kde se ohlíží za svou dlouholetou rolí porotce. A jeho odpověď? „To není vůbec těžká otázka. Potkal jsem tam svou snoubenku.“ 
Foto: Getty Images
Gwen Stefani a Blake Shelton
Foto: Getty Images
Gwen Stefani a Blake Shelton
Foto: Getty Images
Gwen Stefani a Blake Shelton
Když se tenkrát oba umělci potkali na place poprvé, byli každý zadaný. Ne však na dlouho. Blake Shelton se se svou tehdejší manželkou a muzikantkou Mirandou Lambert rozvedl v roce 2015. A ve stejný rok skončilo i třináctileté Gwenino manželství s britským kytaristou a zpěvákem Gavinem Rossdalem (s kterým má zpěvačka tři syny: Kingstona, Zumu a Apolla). 
Foto: Getty Images
Gwen Stefani a Blake Shelton poprvé spolu na červeném koberci, 2016
„Kdybyste mi v roce 1996 řekli, že Gwen Stefani bude někdy mou přítelkyní, vysmál bych se vám a myslel si, že jste šílení. Vlastně když nad tím teď přemýšlím, připadá mi to pořád neuvěřitelné,“ přiznává Blake. 
Ještě na konci roku, co oba absolvovali rozvod, potvrdili, že jsou spolu. Poprvé se společně ukázali na červeném koberci v únoru 2016 a netrvalo dlouho a v pořadu, kterému vděčí za seznámení, debutovali romantickým duetem „Go Ahead and Break My Heart“, který v tandemu nejen nazpívali, ale i složili.
V rozhovoru pro Billboard zpěvák prozradil, že mu právě Gwen v nejtěžších chvílích maximálně pomohla. Když se totiž potýkal s oficiálním ohlášením svého rozvodu, svěřila se mu, že shodou okolností prochází něčím podobným (ačkoli o tom veřejnost zatím neměla tušení). „Tak nějak začalo naše přátelství. Za krátko z jednoho mailu za týden typu`Tohle se stalo mně — a co se stalo tobě?` byly tři maily týdně, pak přišlo každodenní dopisování a konečně mail: `Tady je moje číslo`. Další věc, co si pamatuju, je, že se vzbudím a ona je najednou všechno, na čem mi záleží, a já si říkám, jestli to cítí stejně. Gwen mi zkrátka zachránila život. Kdo jiný by ostatně mohl pochopit, jaké je procházet si veřejně propíraným rozvodem než jiný muzikant.“
Foto: Getty Images
Gwen Stefani a Blake Shelton
V říjnu roku 2020 vyhlásili, že jsou zasnoubeni. Gwen Stefani se pochlubila obrovským diamantovým prstenem. „Na seznamu hostů ale moc hudebníků nebude“, prozradila tehdy v pořadu Late Night with Seth Mayers. „Bude tam hlavně moje máma a táta, prostě jen rodina. Ale těšíme se a užijeme si to. Není to přece královská svatba.“ Svazek učinil oficiálním Carson Daly, jejich dobrý přítel a moderátor soutěže The Voice.
Gwen Stefani si v Den D oblékla hned dvoje šaty, oboje od módní návrhářky Very Wang. Své „I do“ jako nevěsta pronesla v liliově bílých hedvábných šatech s hlubokým výstřihem, objemnou tylovou sukní a dlouhým závojem, na jehož konci bylo ručně vyšito jméno Blake a jména jejích dětí. Na party pak nakráčela v tylové mini sukni, kterou doplnila o síťované punčochy. A aby vzdala hold svému novomanželovi, obula si bílé kovbojské boty na jehlách.
A jak na osudový sled událostí nahlíží sama zpěvačka? „Je legrace uvědomit si, že nikdy nevíte, co na vás v životě čeká. Když máte víru, může se stát něco úžasného, a pokud se stane něco špatného, tak buďte stejně vděční, protože příště se zase může stát něco dobrého,“ uvedla v roce 2016.