Celebrity

Jennifer Aniston už před světem nic neskrývá

Když se rozjela mánie seriálu Přátele, bylo jí pětadvacet. To se psal rok 1994. Od té doby platí za jednu z nejpopulárnějších hereček vůbec. Jenže ne vždycky byl její život zalitý sluncem, jak to z obálek časopisů často působí. A Jennifer Aniston realitu neskrývá.
Role Rachel Green ji zajistila nejen obdiv diváků, ale i cenu Emmy nebo Zlatý glóbus. Z Jennifer se brzy stala ikona devadesátých let, jejíž účesy nadšeně kopírují ženy i dnes.  Ale ani po úspěšném sitcomu Přátele, který se natáčel více než jednu dekádu, se z televizních obrazovek neztratila. Zahrála si v několika úspěšných komediích, jako je Marley a já, Šéfové na zabití, Zkus mě rozesmát či Mullerovi na tripu. 
Na první pohled se jí dařilo i v soukromí. Snový pár totiž několik let tvořila s Bradem Pittem, ovšem jen do roku 2005, kdy veřejně oznámili rozchod.
Foto: Profimedia
Brad Pitt, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Jennifer Aniston a David Schwimmer na natáčení seriálu Přátelé, listopad 2001
V nedávném rozhovoru pro magazín Allure, který poskytla ve svých třiapadesáti letech, poprvé veřejně přiznala, proč nemá děti. „Řekla bych, že v pozdní třicítce a čtyřicítce jsem si procházela strašnými věcmi, ale kdyby se to nestalo, nikdy bych nebyla tím, kým jsem měla být,” otevřela se herečka. „Snažila jsem se celou dobu otěhotnět,” vysvětlila redaktorce.
„Všechna ta léta spekulací... Procházela jsem IVF, pila čínské čaje. Dělala jsem všechno, co se dalo. Dala bych všechno zato, kdyby mi tenkrát někdo řekl 'Zmraz si vajíčka. Udělej si laskavost.' Na to prostě nemyslíš. Jenže tahle loď už pro mě dávno odplula.” 
Aniston tak vysvětluje, jak těžké pro ni muselo k tomu všemu, co za zavřenými dveřmi prožívala, číst titulky v médiích o tom, že děti mít nechce, že dává přednost kariéře a že ji kvůli tomu opustil i manžel. „Všechno to byly lži. Už nemám co skrývat,” dodává odhodlaně. 
Foto: Getty Images
Jennifer Aniston, 1995
To, ale nebyla jediná překážka. Její rodiče se rozvedli, když jí bylo devět. Otec John Aniston byl známý herec (proslavil se v americké show Days of Our Live), zatímco matka Nancy Aniston (herečka a modelka, která se objevila například v seriálu The Beverly Hillbillies nebo The Wild Wild West). Jaké u nich doma panovalo ovzduší? V roce 2020 se Jennifer v rozhovoru pro Interview svěřila, že když vyrůstala, necítila se doma v bezpečí, protože její rodiče se k sobě nechovali zrovna hezky...
Navíc nikdy neměla idylický vztah s matkou. Na otázku, proč tomu tak bylo, Aniston odpověděla: „Byla modelka, překrásná, úchvatná. A já taková nikdy nebyla,” uvedla kdysi výmluvně herečka. Když se její matka rozhodla vydat memoáry, ve kterém komplikovaný vztah detailně popsala, obě ženy spolu přestaly na několik let komunikovat úplně. Jejich vztah se nezlepšil ani do roku 2011, kdy její matka prodělala mrtvici. V roce 2016 Nancy odešla ze světa úplně.
Foto: Getty Images
Jennifer Aniston s otcem
Naštěstí vztah dcery s otcem, který letos v červnu získal cenu Emmy za celoživotní přínos, byl nesrovnateleně lepší. „Je to pro mě speciální moment,” uvedla tehdy Jennifer. „Je to příležitost vzdát hold skutečné ikoně televizního světa a také ocenit celoživotní úspěchy skvělého a uznávaného herce, který je shodou okolností také mým tátou.” Jenže dceřino štěstí netrvalo dlouho. 11. listopadu 2022 totiž se zármutkem oznámila, že její otec zemřel, ve věku 89 let. „Byl jsi jeden z nejkrásnějších lidí, které jsem znala,” vyznala se na svém Instagramu a k fotografii milovaného táty, kterou vystavila, připsala: „Budu tě milovat až do konce.”
I přesto, že bojovala s různými překážkami, celkově říká: „Cítím se nejlíp na světě, mnohem lépe než když mi bylo dvacet, třicet nebo čtyřicet. Musíme si přestat namlouvat špatné věci,” prozradila v již zmíněném rozhovoru pro magazín Allure.