Celebrity

Zendaya vzdává hold supermodelkám 90. let ve vintage šatech Versace

Stylista Law Roach o udržitelné módě a šatech Versace z 90. let, které oblékla Zendaya na letošní Green Carpet Fashion Awards.
Foto: CN Archive
Zendaya
„Celý look je inspirovaný supermodelkami z 90. let,“ říká stylista Law Roach. „Zendaya se narodila v roce 1996, takže mi přišlo vtipné obléknout ji do něčeho právě z tohoto roku. Kdyby tehdy byla plnoletá, možná by byla modelkou pro Versace.“
Letošní podzim se tak trochu nese ve znamení velkého návratu supermodelek, alespoň díky novému dokumentu The Supermodels na Apple TV+, který mapuje éru Christy Turlington, Naomi Campbell, Lindy Evangelisty a Cindy Crawford. 
Není tedy divu, že i Zendaya vzdala éře 90. let hold v čokoládových šatech, které navrhl sám Gianni Versace.
Poprvé je na show AW96 oblékla modelka Anna Klevhag. Ve stejném modelu, akorát ve fialové barvě, se na mole objevila také Carla Bruni a Kate Moss v doprovodné kampani. Naomi Campbell je pak předvedla ve žluté variantě.
Pro Zendayu a její tým je důležité podělit se o příběh, který za tvorbou šatů stojí, včetně důležitého poselství o udržitelnosti. „Lidé zapomínají, že vintage modely jsou udržitelné. Je to jeden ze způsobů, jak omezit plýtvání zdrojů,“ dodává Roach. 
Beauty look je také inspirovaný supermodelkami. „Vlasy s obřím objemem evokují Cindy Crawford.“ Zendaya šaty doplnila lodičkami Christian Louboutin, které měla na červeném koberci už dříve.
Hvězda seriálu Euforie převzala cenu v kategorii Visionary Award za neúnavnou propagaci udržitelnosti, rovnosti a diverzity. „Je to pro mě neuvěřitelná čest. Během své kariéry jsem měla příležitost ukázat a předvést různé typy krásy. Díky práci, kterou dělám, mám možnost vytvářet nové pozice a příležitosti. Doufám, že ve svém úsilí budu moci pokračovat do té doby, než naše odvětví bude skutečně odrážet všechny druhy krásy,“ uvedla herečka.
„Zendaya ztělesňuje to, co na mladé generaci obdivuji nejvíc. Je informovaná, velmi dobře si je vědoma všech problémů, kterým svět čelí, a nebojí se o nich mluvit. Bylo mi tak velkou ctí otevřít pro ni archiv naší značky,“ dodává Donatella Versace.