Celebrity

První kabelku od Hediho Slimana pro Céline ukázala Lady Gaga

Lady Gaga právě teď chodí po Paříži s novou kabelkou, vůbec první, kterou pro Céline navrhl nový kreativní ředitel Hedi Slimane. Její stylista Tom Eerebout potvrdil, že patří do první kolekce, kterou módní dům představí až za měsíc. 
Hedi Slimane nastoupil do Céline v lednu letošního roku, kdy nahradil na postu kreativního ředitele Phoebe Philo. Ukázat zásadní doplněk měsíc před tolik očekávanou přehlídkou je další z důkazů toho, jaký je designér mistr v brandingu. A proč právě Gaga? Už v roce 2012 byla první, kdo se ukázal v jeho modelech pro Saint Laurent. O čtyři roky později to byla zase ona, kdo si oblékl šaty ze zlatých flitrů z jeho poslední kolekce pro Saint Laurent. 
Je to opravdu Céline? Ano, i když to módní dům dosud nekomentoval, při bližším pohledu objevíte logo na zlatém zámečku. Kabelku z hladké černé kůže doplnila Gaga lesklým vintage kabátem Alaïa a oranžovými šaty. 
Foto: Pierre Suu/Getty Images
Slimanovu premiéru v nové roli zahaluje rouška tajemství, nicméně už teď je jasné, že začne zcela novou kapitolu v historii módního domu, který založila v roce 1945 Céline Vipiana se svým manželem Richardem. Céline se původně zaměřovala na dětské boty na míru. V 60. letech se značka radikálně proměnila a začala s prêt-à-porter a dámskými doplňky. V roce 1996 ji Bernard Arnault začlenil do svého módního impéria LVMH. O rok později se kreativním ředitelem stal Michael Kors, dokud se v roce 2004 nezačal naplno věnovat vlastní značce. Od září 2008 do letošního ledna vedla módní dům Phoebe Philo. 
Foto: Marc Piasecki/Getty Images
Foto: Pierre Suu/Getty Images