Celebrity

Kultovní devadesátkový šatník Winony Ryder

Múza Marca Jacobse, průkopkyně grunge stylu v Hollywoodu, módní ikona a hvězda seriálu Stranger Things Winona Ryder slaví narozeniny a Vogue se ohlíží za jejím šatníkem plným oversize pánských obleků, šatů na ramínka, džín a triček s nápisy. Lepší inspiraci stylu devadesátek ani nehledejte. Winona forever!
Foto: Ron Galella, Ltd./WireImageAutor: Getty Images
Winona Ryder
Dejte jí černé tričko a koženou sukni, udělá z toho nejvíc cool kombinaci. Dokáže na sebe vzít černou na tisíc způsobů, aniž by se opakovala. Šaty na tenká ramínka? Nikdo je neumí nosit tak jako ona. Winona Ryder a její styl definoval celá 90. léta. Inspirovala Marca Jacobse a jeho grunge styl přivedla do ulic LA, New Yorku i na červený koberec. 
Pro devadesátky je Winona tím, čím Audrey Hepburn pro padesátá léta. Dokonalé ztělesnění své doby. Na konci osmdesátých let na sebe upozornila ve filmech Heathers a Beetlejuice. Velká ramena, látkové gumičky a barvy však opustila s poslední klapkou. Vklouzla do černé, balerínek, kardiganu, sametových sak a kůže. K dokonalosti svůj look dovedla i díky novému zpracování Drakuly v roce 1992, image gotické královny ji katapultovala mezi hollywoodskou elitu a na stránky módních časopisů. Spolu s Johnnym Deppem vytvořili perfektní pár, který překonala už jen Kate Moss (Johnny zůstal).
Hranice mezi soukromým šatníkem a kreacemi na červený koberec naprosto setřela. Na filmové premiéry přišla v džínách a tričku nebo v krátkých šatech s ultra tenkými ramínky. Vedle denimu a černé kůže se nebránila ani černé krajce a vínovému sametu. Vše do posledního detailu dokonale promyšlené, přitom naprosto bezprostřední a maximálně přirozené. Devadesátky Winoně slušely a ona jim. Ať už jste 90. léta prožili na vlastní kůži, nebo se vám jen líbí jejich styl, šatník Winony Rider si pečlivě nastudujte, než se rozhodnete pro další nákupy. Tyto znalosti se vám budou hodit.