Celebrity

Jared Leto, andělská tvář s ďábelským šatníkem

Herec, zpěvák, skladatel, kytarista, režisér a módní ikona. Má tolik tváří, že by mu chameleon mohl závidět. Joker, antický hrdina, transsexuál, Angel Face, vrah Johna Lennona a brzo také Morbius. Jednou princ, jindy chuďas. Jared Leto a jeho bezkonkurenční šatník.
Foto: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic
Jared Leto na Vanity Fair Oscar Party, březen 2018
Před kamerou se objevil poprvé v roce 1992, kdy se přestěhoval do Los Angeles. Jeho filmová biografie však začíná oficiálně až v roce 1994 seriálem Tak tohle je můj život, kde hrál po boku Claire Danes. Na stříbrném plátně debutoval v roce 1995 ve snímku Co si ušít do výbavy, kde hrála Winona Ryder. Ve vedlejších rolích jsme si ho pořádně všimli v Narušení, za který dostala Angelina Jolie svého prvního Oscara, a v Klubu rváčů s Bradem Pittem a Edwardem Nortonem. 
Následovalo Requiem za sen, Americké psycho, thriller Úkryt s Jodie Foster a Kristen Stewart, historický velkofilm Alexander Veliký, Obchodník se smrtí, Zavraždění Johna Lennona a role Marka Chapmana, kvůli které přibral 30 kilo. Hned poté si nasadil dietu, kdy shodil 10 kilo za 10 dní. Extrémy všeho druhu mu rozhodně nejsou cizí.
Pro svou (zatím) nejúspěšnější roli držel další dietu a zhubl o 15 kilo, aby mohl věrohodně zahrát transsexuála. To v roce 2013, kdy přišel film Klub poslední naděje a postava Rayon, v níž Jared exceloval natolik, že si odnesl Zlatý Glóbus i Oscara za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli. Následoval Joker v Suicide Squad s Willem Smithem, Margot Robbie a Carou Delevingne, Blade Runner 2049 a naposledy The Outsider na Netflixu.
Foto: Samir Hussein/WireImage
Jared Leto v londýnské O2 Aréně, březen 2018
Brzy se můžeme těšit na Harley Quinn Vs. The Joker, Thon 3 a na nové zpracování Morbiuse. V roce 2016 se hodně psalo o tom, že Andy Warhol ožije na filmovém plátně a bude ho hrát... ano, Jared Leto. Ten se kromě filmové kariéry věnuje intenzivně také hudbě. Spolu s bratrem Shannonem, který hraje na bubny a perkuse, založil skupinu Thirty Seconds To Mars. 
A pak tu je jeho image. Andělsky modré oči, dlouhé vlasy, plnovous a šatník, který nelze nezávidět. Zejména od doby, kdy se přátelí s kreativním ředitelem módního domu Gucci. Alessandro Michele si kolem sebe vybudoval vlastní elitní klub, který obsazuje je do reklamních kampaní a samozřejmě obléká na červený koberec, na koncerty, televizní vystoupení i v soukromí. Stejně jako se nelze odtrhnout od jeho Instagramu, tak i Jaredův módní styl rozhodně nikdy nenudí. Pokaždé má další eso v rukávu.
Jeho styl během posledních let prošel zásadní proměnou. Přes období černých sak a kožených bund přešel na samet, hedvábí a barevné obleky často zdobené výšivkami. Dokáže kombinovat několik výrazných potisků, aby se následně objevil celý v bílém, hned nato vystřídá rudé sako, bílý kožich nebo kimono. More is more a hlavní je se nebát. Právě překvapivé kombinace a zábavné detaily ho vynesly na módní Olymp. 

Jared Leto a jeho top fashion momenty podle Vogue CS: