Celebrity

Virtuální influenceři, které módní svět miluje

Módní svět nyní baví influenceři avataři, kteří nejsou skutečnými lidmi a existují jen v počítači. Bláznivé? Ruku na srdce, není to tak náhodou se všemi, které na Instagramu sledujeme? Seznamte se s modelkami, které nikdy nepotkáte #IRL, ale jejich „život“ budete chtít o to víc.
V roce 2018 jsme už zvyklí na ledacos. I na to, že existují povolání, jejichž náplňpráce nejde celistvě uchopit a míra kariérního úspěchu se měří podle velikosti vlivu a dosahu na sociálních sítích.
Díky potřebě být vidět nejvíce (a primárně online) se nyní povolání, prvotně vycházející z lidské podstaty následovat osobní charisma a autenticitu, dostávají k nehmotným personám. Celebritou najednou může být někdo, kdo se ve skutečnosti nikdy neobjeví na VIP eventu ani na papparazzi fotce, a na tělo by se vám podepsal jen stěží, protože zkrátka neexistuje. A přesto tito novodobí influenceři, existující pouze na Instagramu a jiných sítích, sklízí obrovský úspěch, a o seznamu jejich kampaní a spoluprací by si leckterá hvězda reality show mohla nechat leda tak zdát.
Pokud vám přišel zvláštní fenomén a samotné fungování „obyčejných“ influencerů, připravte se na něco ještě mnohem více sci-fi. Tedy pardon, CGI. 
Vítejte v roce 2018, představujeme vám 5 virtuálních ikon, které aktuálně miluje celý módní svět.

1/ Miquela Sousa (@lilmiquela)

Počet followers: 1,3 mil.
Je zastánkyní hnutí Black Lives Matter, chrání práva LGBTQ+ a už má na svém kontěnafocené tři covery a několik kampaní, včetně spolupráce s Pradou. Tahle hvězda je zkrátka u všeho, co se týče trendů, první. Dokonce ještě dříve než sestry Kardashian a Jenner. Její svět se prolíná s tím reálným a „potkat“ ji můžete třeba na tetování u slavného Dr. Wooa, ve známých kalifornských kavárnách nebo v backstage největších módních přehlídek. V tomto roce se z ní dokonce stala další oficiální múza slavné make-up artistky Pat McGrath, a můžete si u ní být naprosto jisti, že na fotkách bude mít na sobě vždy něco z aktuálně nejčerstvějších limitovaných kolekcí. Když vám nebude její Instagram stačit, přepněte si na Spotify, kde minulý rok debutovala se svým singlem Not Mine.

2/ Shudu Gram (@shudu.gram)

Počet followers: 129 tis.
Kdo tvrdí, že éra topmodelek dávno skončila, měl by se rychle podívat na profil @shudu.gram. První světovou digitální modelku proslavila Rihanna, když nasdílela její bezchybný make-up look. Má uhrančivý pohled podobný Alek Wek a inspirací ji prý byla Lupita Nyong‘o i Grace Jones. Tuto virtuální modelku budete pro její krásu a eleganci automaticky obdivovat a zbožňovat od první fotky, kterou uvidíte.

3/ Noonoouri (@noonoouri)

Počet sledujících: 76,1 tis.
Noonouri je třeba sledovat už jen pro její jedinečný styl a outfity od hlavy k patěplné značek jako je Versace, Giambattista Valli, Jacquemus, Fendi nebo Dior. Drobná postavička vysoká 150 cm nosí haute couture, setkává se s těmi největšími hvězdami módního světa a tyká si s Carine Roitfeld i Marií Grazií Chiuri. Také byste ji chtěli mezi svými BFFs?

4/ Ronnie Blawko (@blawko22)

Počet sledujících: 113 tis.
Svět virtuální slávy 2.0 není jen devízou něžného pohlaví. Jedním z nejlepších kamarádů Lil Miquely je potetovaný Ronnie, „bad boy“, milovník streetwearu a velký gamer, který kromě pravidelných fotek na Instagramu tráví svůj čas hraním a natáčením počítačové hry Fortnite.

5/ Líza (@lizaef_)

Počet sledujících: 304
Nováček na scéně, ale také zatím jediná virtuální osobnost, se kterou se zvládnete potkat v tuzemském klubu. Tedy „potkat“, samozřejmě. Líza je party girl, která nevynechá žádnou z edic Addict party. Chcete se seznámit? Hledejte ji přímo v centru dění, na stage a nedivte se, když se s vámi den po akci objeví na fotce.