Móda

Louis Vuitton a cesta časem napříč styly i dekádami

Kaleidoskop potisků a vzorů, epoch i dress codů. Nicolas Ghesquière vytvořil neuvěřitelně pestrou kolekci.
Champs-Élysées
Louis Vuitton obvykle prezentuje své kolekce ve velkých architektonických památkách Paříže: v Louvru, v Musée d’Orsay nebo na Pont Neuf. Faktem ale zůstává, že mnoho turistů, kteří přijedou do města světel poprvé, poznají Louis Vuitton až skrze obchod na Champs-Élysées. Proto si Nicolas Ghesquière jako místo konání pro show jaro – léto 2024 vybral monumentální novostavbu módního domu na hlavním pařížském bulváru. 
Uvnitř balonu
Ghesquière povolal amerického produkčního a designéra Jamese Chinlunda, aby postavil set-up runwaye, která měla vyvolávat dojem, jako by se hosté ocitli uvnitř horkovzdušného balonu. I z tohoto důvodu se kolekce stala symbolem lehkosti.
Cestování časem
Ghesquière vytvořil snovou metaforu cestování v čase. Dobrodružná kolekce nedbala omezení epochami ani dress cody a volně spojovala siluety v dynamickém mixu: 50. léta, 80. léta a občas zastávky v 19. století? Proč ne! 


Potisky, potisky, potisky
Vzory se staly ústředním bodem kolekce. Deformovaná anglická kostka, pruhy, color blocking připomínající abstraktní malby, iluze šachovnice a animované segmenty – to vše kolekce pojala.  

Jako z pohádky
Spolu s motivem vzdušnosti a uvolněnosti se tak Ghesquièrova kolekce stává výpravnou ódou na pohádky Hanse Christiana Andersona a oživuje tak dobu samotného zakladatele domu.   
Text vyšel v originále na vogue.co.uk.