Vůně

Dvojice vůní, která vám nedá spát

Říká se, že všechny cesty vedou do Říma. A taky kdo hledá, najde. Přenesete-li si tato dvě italská přísloví na vůně, vyjde vám jasný výsledek – Valentino. A když Valentino, tak samozřejmě Born in Roma. 
Foto: Courtesy of Valentino
Nemusíte se narodit v Římě, abyste se cítili být Římany. V tomto má Pierpaolo Piccioli, kreativní ředitel módního domu Valentino, naprostou pravdu. Aby své tvrzení ještě umocnil, beauty divize značky staví na parfémech inspirovaných nezaměnitelnou atmosférou věčného města, kde se spojují nejkonzervativnější tradice s nejdivočejšími večírky a skandály, na které se nikdy nezapomíná. Piccioli, který se ujal kreativního vedení kampaně s Adut Akech a je také autorem návrhů nepřehlédnutelných flakonů, pobláznil svět do zářivě růžové a ta se objevuje také na dvojici parfémů. Ty už na první pohled ukazují, že jsou stejně elegantní jako rebelské a odvážné a rozhodně jim nechybí cool faktor. 
Pokud je vám současný styl kolekcí Valentino blízký, tak vás osloví i tyto vůně. První duo v řadě Born in Roma si od uvedení v roce 2019 vybudovalo silnou pozici pro svůj výrazný styl plný emocí a kvalitu ingrediencí, které mistři parfémáři použili. Eleganci haute couture reprezentují v dámské verzi jasmínové květy. Parfémářky Amandine Marie a Honorine Blanc pracovaly hned se třemi druhy jasmínu z různých koutů světa, čímž docílily nezaměnitelné noblesy. Další zásadní částí vonné kompozice Valentino Donna Born in Roma je hřejivý akord vanilky bourbon, jedné z nejdražších ingredienci. Ta dává vůni hloubku a spolu s květinami, kašmeranem a oudovou esencí v základu dokresluje atmosféru života v rušném, a přesto romantickém a spirituálním Římě. Můžete ji nosit na formální příležitosti, stejně jako na party, rande a kdykoliv během dne. Ženská, snadno nositelná, přizpůsobivá. 
Vedle růžové lahvičky vyniká pánská verze černého flakonu s růžovým logem. O jeho obsah se postaralo duo Antoine Maisondieu a Guillaume Flavigny, oba známí pro své sofistikovaně moderní vize, jak by dnes muži měli vonět. Mezi charakteristické prvky pro Valentino Uomo Born in Roma patřila kožená bunda, tetování, tenisky, bílé tričko. Opět snadno nositelné věci, které parfémáři proměnili v olfaktickou vizi snažící se bourat stereotypy a zároveň si ponechat klasickou eleganci. Kombinace fialkových listů s vetiverem, solí a dřevitých tónů dostala díky esenci ze zázvoru švih a ostrost, které dokreslují energii věčně pulzujícího města. 
Tento článek vznikl ve spolupráci s Valentino Beauty.