Vůně

Drzé a beznadějně romantické vůně pro princezny a královny s titulem i bez

Proč se zajímat o jednotlivé ingredience, když jde hlavně o pocity. Pro fanoušky The Crown, Tří oříšků pro Popelku a dánského prince tu jsou královské parfémy, v nichž se i bez titulu budete cítit předurčeny vládnout. 
Foto: Getty Images
Princezna Diana, šaty David and Elizabeth Emmanuel
Nejde o masový trend, ale znáte to. Dobrého pomálu. Na parfémy inspirované nebo přímo určené pro novodobou šlechtu nenarazíte na každém rohu a právě to z nich dělá zajímavou záležitost zejména teď, kdy hon na originální dárky vrcholí. U těchto vůní máte skoro stoprocentní jistotu, že budete originální a nekoupíte něco, co se pod stromečkem objeví ve třech různých exemplářích. 
Novinkou od Etat Libre d'Orange je Exit The King, vůně svou podstatou provokativní a drzá více než všechny ostatní. Jejím příběhem je absolutní svoboda nového světa. Král je mrtev, ať žije král! Voní jako jasmínové mýdlo, pocit očištění s ní budete mít od první vteřiny.
Kilian Hennessy se proslavil eco-luxusními vůněmi v černých hranatých obalech, pro své mladší fanoušky před dvěma lety přišel s nových konceptem My Kind of Love a v něm I Don't Need A Prince By My Side To Be A Princess. Unisexová, sladká, hravá, sexy. Jasná sázka na jistotu, s níž prakticky nelze šlápnout vedle. 
Co se děje za zavřenými dveřmi a v tmavých koutek královského paláce? Nepátrejte po tom, důležitá je ona – favoritka. The Favourite od britské značky Penhaligon's, která je mimochodem oficiálním dodavatelem královské rodiny, voní přesně tak, jak byste čekali. Přirozeně elegantní na první pohled, nepředvídatelná hned poté. 
Módní domy Lanvin a Elie Saab mají o šlechtě mnohem klasičtější představu. Jejich vůně spojují jiskřivé tóny mandarinky a růže. Růžový flakon Modern Princess Blooming ve tvaru princeznovských šatů míří na nejmladší aspirantky šlechtického titulu, zatímco Royal už má jasno. Svede každého, o koho zavadí pohledem, a sebevědomí má tolik, kolik karátů má koruna královny Alžběty II. Pokud přeci jen vyžadujete striktní dodržování a hlídáte si pečlivě svou image, Rose Royale od Patricie de Nicolai je tou pravou volbou.