Vůně

Dejte sbohem obyčejným vůním a začněte nosit parfémy, které voní jako spodní prádlo

Když o parfémech budete přemýšlet jako o neviditelném oblečení, nutně dojdete do bodu, kdy začnete hledat spodní prádlo. A nebavíme se o bavlněném s vysokým pasem, ale o krajkách, kůži a latexu. Ne každý parfém s přívlastkem sexy představuje ekvivalent k valentýnské kolekci Skims nebo Savage x Fenty. Stejně jako u prádla i tady musíte vyzkoušet několik variant, než najdete tu, která vám skutečně padne. Následující tipy vám hledání zásadním způsobem usnadní.
Foto: JOHANNES BRAUNER
Určitě se shodneme na tom, že ne všechny vůně jsou si rovny a ne vše, co se tváří smyslně, na každého také tak působí. Některé vůně mají tu moc, že se s nimi můžete cítit stejně sexy a sebevědomě jako se svým oblíbeným spodním prádlem. Ať už jde o hedvábí lemované velejemnými krajkami v tělovém odstínu, nebo lesklé černé s kovovými detaily (materiál si doplňte podle chuti), existuje k němu voňavé dvojče. Parfém, který stejně jako doplňky dotáhne celkový vzhled a pocit ze sebe k naprosté dokonalosti bez ohledu na to, jestli hledáte sladkou nevinnost, tajemnou smyslnost, nebo něco podstatně jiného.
První vůní na seznamu nemůže být nic jiného než Classique od Gaultiera. Flakon oblečený do klasického korzetu vysílá jasné signály o tom, co najdete uvnitř. Ikona z roku 1993 kombinuje tóny pomerančového květu, jasmínu či vanilky a vedle hřejivosti a smyslnosti vytváří pocit, že máte na sobě to nejvybranější spodní prádlo ušité na míru.
Další vůní je Black Orchid od Toma Forda. Tato temná, tajemná vůně v sobě kombinuje tóny černého lanýže, bergamotu a pačuli v unikátní kreaci, která je svůdná a sofistikovaná zároveň. Pak tu máme Lipstick Rose z portfolia značky Frederic Malle, pudrovo-fialková óda na elegantní růži, pižmo a santalové dřevo působí jako luxusní, nicméně klasické prádlo zdůrazňující křivky těla.
Neděláte rozdíl mezi prádlem na každodenní nošení a tím na zvláštní příležitosti, protože se sebevědomě chcete cítit pořád a Skims opanuje váš prádelník? Pak rovnou sáhněte po ambrovo-kořeněné Eau Duelle od Diptyque, hřejivé, sexy auře z vanilky, pačuli, černého čaje, šafránu a vetiveru. Představuje-li pro vás košilka z hedvábného saténu jasnou volbu číslo jedna, Coco Mademoiselle Intense je jejím nejlepším ekvivalentem. Chanel ji ostatně prezentuje jako postelovou vůni. Na rozdíl od původní verze, ta intenzivní staví na větším množství pačuli, vanilky i pomerančového květu. C'est mignon, n'est pas?
Foto: Getty Images
V podobném, i když zcela odlišném duchu se nese Eau de Lingerie od Guerlain, navržená tak, aby okamžitě evokovala jemné prádlo z delikátní látky pro intimní chvíle. Víte o ní jen vy a ten, kdo se ocitne tak blízko, že cítíte teplo jeho dechu. Pro romantické, lehce nesmělé povahy jasná volba. 
Každý rok na Valentýna přichází Lancôme s novou verzí La Nuit Trésor a ani letošní rok není výjimkou. Ta letošní se jmenuje La Nuit Trésor Fleur de Nuit a má zatím nejtemnější flakon v historii, čímž jasně dává najevo, že můžete čekat hodně velký hřích. Ovšem taky dost klame tělem, je zároveň jemnější než původní vůně. Dominantní bílé květy jasmínu, tuberózy, a především damašské růže jsou zdůrazněné ikonickým akordem Belle de Nuit. Neodolatelnou, pro někoho až hříšnou stránku skupina parfémářů vytvořila z gurmánských akordů kávy macchiato a krému Chantilly s krásnou vůní vanilky.
Jako o milostné aféře mluví Azzi Glasser o své vůni Amber Molecule. Doporučujeme nepátrat po tom, z čeho ji parfémářka hvězd namíchala, maximálně se zaměřte na emoci, kterou vám chce sdělit. Sebevědomá, čistá duše, u níž si můžete být jisti loajalitou a klidem, ovšem také tím, že se s ní nikdy nebudete nudit. Objetí milované osoby, na které nikdy nezapomenete. 
Tímto se dostáváme do kategorie ultra sexy, ať už si pod tím představíte jakoukoliv sexuální fantazii, a ještě zůstaneme u Glasser a jejího prvního globálního úspěchu – Agent Provocateur. Kořeněná, svůdná vůně v nevinně vypadajícím růžovém flakonu je sada sexy prádla v tekuté podobě. Jestli si ji necháte jen pro svůj vlastní pocit smyslnosti, nebo to v ní pořádně rozpálíte, je už na vás. Obojí je správně.
Versace je synonymem pro sexy styl a u vůně Crystal Noir to platí na 120 procent. Mix gardénie, jasmínu a koření si představte jako velmi krátkou noční košilku na ultra tenká ramínka, která může kdykoliv „náhodou“ sklouznout na zem. A velké finále? To nemůže patřit ničemu jinému než Night od Akro. Miniaturní kousek prádla, který nezakrývá vůbec nic, ale doslova ukazuje všechno. A tím všechno myslíme opravdu všechno. Happy end zaručen.
Ať už chcete udělat první odvážný krok, nebo jen toužíte dodat svému každodennímu vzhledu trochu víc peprné energie, tyto vůně vám jistě dodají pocit, že máte na sobě to nejsmyslnější spodní prádlo.