Vůně

Čím by se voněla Sněhurka v létě 2020

S těmito jablíčky Sněhurka nepadne k zemi, naopak svět padne k jejím nohám. Otrava nehrozí, zato princů čekejte víc než dost. Stačí si jen vybrat, jaký typ je vašemu srdci nejbližší. Tuhle letní pohádku píšete vy, a jak dopadne, je čistě na vaší fantazii.
Toaletní voda Nina Rose, NINA RICCI, 1935 Kč

Růžové jablíčko

Výrazný citrusový začátek se díky bergamotu a citronu promění v osvěžující, šťavnaté tóny hrušky s kapkou jasmínu pro sexy pocit. Představte si kiki růžové šaty a pod nimi plavky z kolekce inspirované prázdninami na Capri. Tak přesně taková je nová Nina Rose od Niny Ricci, kterou jako předchozí francouzská jablíčka vytvořil mistr parfémář Olivier Cresp. Na rozdíl od jiných květinovo-ovocných vůní má tato něco navíc, jak říkají v Paříži je ne sais quoi, co vás bude po celé prázdniny bavit. Možná je to tím, že ačkoliv si říká Rose, růže v ní není. 
Toaletní voda Be Delicious Summer Squeeze, DKNY, prodává Sephora, 1520 Kč

Zelené jablíčko

Několikrát do roka přijde DKNY s novým jablíčkem a ani letošní léto není výjimkou. Be Delicious v nové podobě Summer Squueze samozřejmě opět stojí na vůni zeleného jablka a pořádné dávce citrusů a černého rybízu, který celé kompozici dává příjemnou, nijak nepřehnanou sladkost. Limitovaná verze se celkově snadněji nosí, méně ingrediencí (odmyslete si okurku, magnólii, růži i fialku) jí sluší. V letní sbírce by rozhodně jablíčko s kapkami vody na víčku nemělo chybět.
Parfémová voda Original, LOLITA LEMPICKA, 109 €

Veganské jablíčko

Francouzská návrhářka Lolita Lempicka přepracovala svůj první, ikonický parfém tak, aby zcela zapadl pro jejího portfolia, které je postavené na čistých, veganských a udržitelných pravidlech. I samotná vůně prošla změnou, parfémářka Annick Menardo ponechala velký prostor lékořici, ale zároveň ji lehce stáhla do pozadí tak, aby vynikl nově přidaný anýz a čistě pudrové tóny kosatce. Vanilka s pralinkami zůstaly, třešně, fialky, břečťan a vetiver šly pryč a místo nich do kompozice přimíchala bergamot s pačulí, které vůni dávají pohádkový třpyt a lesk.
Parfémová voda Pure Poison, DIOR, prodává Douglas, od 2139 Kč

Nebezpečné jablíčko

Ve výběru pohádkových parfémů nemůže chybět ani ikona z řady Poison od Diora. Kdyby Sněhurka žila v současnosti, nenechala by se otrávit jablkem, ale sama by se čarovným koktejlem polívala od západu slunce do východu. Tma totiž této vůni, kterou v roce 2004 namíchali Olivier Polge, Carlos Benaim a Dominique Ropion, hodně sluší. Tři mistři a superstars současného parfémářství dokázali společně vytvořit originální verzi ikonického parfému, která sama obstála ve zkoušce časem a pořád zůstává jedinečná a zábavná jako v den svého uvedení.