Trendy

Zrzavé vlasy: Jak si najít a udržet nejžhavější barvu sezony

Ohrožený druh, který bere přehlídková mola útokem. Připojte se i vy do elitního klubu zrzek. 
Stačí se podívat na přehled nejžádanějších modelek a zjistíte, že zrzky vládnou módnímu světu. Kiki Willems, Sara Grace Wallerstedt, Teddy Quinlivan, Hoyeon Jung, Remington Williams, Rianne Van Rompaey, Karen Elson, Alexina Graham nebo Kaila Wyatt a jejich zrzavé vlasy dominují všem letošních řebříčkům. Další modelky bez mrknutí oka mění svojí barvu na červenou. Anja Rubik se na přehlídce Saint Laurent ukázala s novým účesem připomínajícím Davida Bowieho ve filmu Muž, který spadl na Zemi. Anna Clevaland si na obálku listopadové VOGUE Czechoslovakia nasadila rudou paruku. Plus size modelka Betsy se taky pro beauty story ve stejném čísle proměnila z blondýnky na zrzku. Je to jasný důkaz toho, že se modelky už nemusí bát změnit barvu vlasů, aniž mi utrpěla jejich kariéra. Naopak.
Když se Kiki Willems nechala proměnit z brunety na zrzku, její hvězda okamžitě začala stoupat a časopisy i návrháři se o ní přetahují. Pokud chcete být vidět a naboostovat si sebevědomí i kariéru, červené vlasy jsou právě teď tou správnou cestou. Navíc perfektně ladí s barevnou paletou letošní zimy i příštího jara.

Jak najít perfektní odstín červené

Stejně jako u rtěnek, i u barvy vlasů se řiďte odstínem své pleti. Zrzavá není jen jedna, variací se tolik, že si každý najde tu svojí dokonalou. Měděná, malinová, jahodová, rezavá, ohnivá. Na celé hlavě nebo jen jako jemné zrzavé highlighty. Neexistuje jen jeden trendy odstín. Možností máte spoustu a kolorista najde tu pravou právě pro váš tipy vlasů a obličeje.

Jak se starat o zrzavé vlasy

Rada kadeřníků zní jasně. Hlavně jemně. Červený pigment nerad na vlasech drží, takže budete potřebovat co nejšetrnější čistící šampon a péči, které barvu na vlasech udrží co nejdéle a nebude jí radikálně měnit při každém umytí. „Je důležité vlasy hydratovat a zaměřit se na konečky,“ radí vlasová stylistka Delphine Courteille. „A co nejméně tepelného stylingu,“ dodává kadeřnice Nina Krajčo. Teplo představuje dalšího nepřítele červeného pigmentu, proto si každé další použití žehličky a kulmy předem rozmyslete. Není-li to nezbytně nutné a texturu dokážete vyladit vyhlazujícím mlékem nebo ji zdůraznit sea salt sprejem, používejte horké nástroje co nejméně. 

Update barvy

I když se budete snažit sebevíc, červená barva z vlasů prostě ráda sklouzává. Na to ale existuje jednoduchý trik – maska s barevným pigmentem. Ta prodlouží efekt i lesk mezi návštěvami salonu. Ideálně si ji nechejte namíchat od svého kadeřníka. 

TOP 25 #redhead na přehlídkách