Trendy

30 letních účesů, na které vám postačí jeden stylingový produkt

Letní styling si většina z nás automaticky spojuje se sprejem, který na počkání vyčaruje efekt plážových vln. Letos ale vládne zcela jiný trend a na rozdíl od spousty jiných vám na něj postačí jediný kosmetický produkt. Navíc je úplně jedno, jestli máte vlasy krátké, pod uši, bob, nebo dlouhé až do pasu. 
Foto: Launchmetrics
Vlasy na přehlídce jaro - léto 2024
Dlouho nepanovala ve vlasových trendech taková shoda jako v posledních měsících. Když opomeneme bob (mikádo, pážecí střih anebo jak tomu říkáte...), pak se na přehlídkách jaro - léto 2024 ve velkém prosadily účesy, které jsou extrémně jednoduché na styling (jestli máte od přírody jemné, rovné, či lehce zvlněné vlasy, usnadní vám to práci, v ostatních případech vytváření stylingu se trochu posnažíte, ale výsledek bude stát za to). Po ruce ale rozhodně mějte obyčejný fén a tužící gel na vlasy
Dior, Jil Sander, Zuhair Murad aneb dokonalá ukázka ležérního účesu, na který stačí pár minut, krátké vlasy sčesat dozadu, aplikovat silně tužící gel, vyfoukat a je hotovo. U Miu Miu nebo na přehlídce haute couture kolekce Armani Privé byly pro změnu k vidění ofiny přes čelo, opět bohatě natužené gelem. 
U polodlouhých vlasů se vyplatí zaměřit na vlasový styling přehlídek Yuima Nakazato, Rizman Ruzaini nebo Andreādamo, kde kadeřníci uplatnili stejný postup jako u krátkých střihů. Heslo dne? Každičký pramen dozadu a hlavně pořádně uhladit!
Těsně utažené a uhlazené culíky nabízí na léto Balenciaga; na haute couture kadeřníci vsadili na na různě vyčesané drdůlky. Ano, opět uhlazené s pomocí stylingového gelu. Viktor & Rolf ukázali vyžehlené a natužené konečky dlouhých vlasů smotaných do drdolů, Elie Saab vsadil na klasiku v podobě utažených baletních uzlů, u Valliho ani letos nechybí velké černé mašle doplňující lesklé, přísně sčesané vlasy přelízlé gelem. 
Všechny zmíněné účesy oceníte především v létě, kdy teploty i vlhkost stoupají do pekelných výšin. Takto nastylované vlasy s přehledem vydrží čtyřicítky stejně jako průtrže mračen. Přijdou vám nabízené účesy příliš jednoduché? Pak se podívejte na geniální způsob, jak nosit čelenku podle Andreādamo, nebo si nagelované vlasy vyfoukejte přes kulatý kartáč po vzoru Loewe. Sice vám to dá trochu zabrat, ale budete žasnout. A vaše okolí taky.