Trendy

Nirvana: Nejžhavější sestřih vlasů 2024 sluší všem, ať je vám 20, nebo 70

Trocha nostalgie, hodně stylu. Pokud přemýšlíte o změně účesu, toto je ideální sestřih. 
Foto: Victor Boyko/Getty Images for Miu Miu
Sydney Sweeney na přehlídce Miu Miu podzim - zima 2024/2025 v Paříži, 5. března 2024
Nejžhavějším střihem vlasů roku 2024 se stal účes s názvem Nirvana. Červený koberec zaplavily ukázky tohoto střihu, který se vyznačuje délkou po ramena nebo klíční kosti a tupým zakončením. Nenucený, super cool, lehce rozcuchaný. Představte si Kurta Cobaina, ale o 30 let později. Právě tak vypadá styl, který definuje trendy vlasy roku 2024. 
Poslední hvězdou, která se rozhodla pro radikální změnu účesu, je Sydney Sweeney. V Miláně debutovala se svým midi bobem inspirovaným Cobainem. Grunge textura a rozcuchané konečky vypadaly, že právě opustily nahrávací studio kultovní kapely z 90. let. Dalšími fanynkami (nebo bychom měli říkat groupies?) účesu jsou Jennifer Aniston, Emma Stone nebo Isabelle Huppert. 
„Tento střih vlasů milujeme," říká stylistka Maria Baras, která vysvětluje, že takovéto středně dlouhé sestřihy byly vždycky oblíbené. V jejím salonu Cheska si je klienti žádají pravidelně. „Je ideální pro ty, kteří chtějí změnu, ale nechtějí se ostříhat příliš nakrátko."
Další důvod, proč je střih Nirvana tak oblíbený? „Je neuvěřitelně univerzální, protože se hodí k mnoha různým tvarům obličeje a při úpravě se dá snadno přizpůsobit. Vypadá dobře s různými předěly, skvěle vyznívá s ofinou rozhozenou na stranu a jeho výhodou je délka, což znamená, že si ho můžete svázat do culíku, když cvičíte nebo zkoušíte jiný vzhled," vysvětluje Baras. Ať už je vám 20 (jako Sweeney), nebo 70 (jako Huppert), účes Nirvana sluší všem věkovým kategoriím. Potřebujete další důvod, proč se objednat co nejdříve ke kadeřníkovi?
Článek vyšel v originále na vogue.es.