Trendy

Mně se líbí bob. Ten italský a s ofinou i bez

Pokud vás bob známý také jako mikádo nenalákal už vloni, kdy byl poprvé v módě, možná vás tento mimořádně slušivý sestřih vlasů svede tentokrát.
Foto: Profimedia.cz
Simona Tabasco na filmovém festivalu v Cannes
Kdybyste studovali trendy vyhledávané na Googlu, objevili byste fenomén s názvem italský bob s ofinou. O ten se v posledních týdnech zvýšil zájem o závratných 550 % a stejně vysoká čísla hlásí TikTok, kde jde momentálně o 65 miliónů zhlédnutí. Popularita mikáda raketově roste a můžeme říct, že rok 2023 patří právě tomuto účesu.

Jaký je rozdíl mezi klasickým mikádem a italským bobem

Italský bob, který jednoznačně válcuje všechny beauty trendy, má méně výrazný a přísný střih, jeho okraje jsou jemně zaoblené. U kořínků má větší objem a obzvlášť dobře vypadá s pěšinkou na straně. Jestli se rozhodnete pro ofinu, anebo pro variantu bez ní, jakou má Zendaya, Hailey Bieber, Rachel Zegler nebo Kaia Gerber, zůstává už čistě na vašem vkusu. 
S pěšinkou na straně dává bob vlasům více pohybu, objem a zdůrazňuje jejich přirozenou texturu jako žádný jiný střih. Nemluvě o tom, jak dobře a snadno se upravuje. Nepotřebuje ani moc stylingových přípravků, vlasy si můžete vyfoukat fénem nebo nechat uschnout volně na vzduchu. V tomto je další síla italského mikáda: pravá la dolce vita pro vlasy.

Láká vás tenhle střih? V galerii najdete několik nejlepších italských účesů (s ofinou i bez nich), které si můžete přidat do svého moodboardu.