Trendy

Přináší James Dyson revoluci v žehlení vlasů?

Designér James Dyson dnes spolu s hair stylistkou Jen Atkin představil třetí z produktů na vlasy. Po fénu a kulmě přichází s žehličkou. V čem se liší od všech ostatních a kdy si ji budete moct vyzkoušet i u nás? Vše se dozvíte právě teď. 
Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images
Že autor revolučních vysavačů a čističek vzduchu má co říct i v beauty byznysu, jsme se už dvakrát přesvědčili. Fén od Dysona se okamžitě stal hitem mezi kadeřníky, Supersonic nesmí chybět v žádné fancy koupelně. Poté přišel se stylerem Airwrap, který si díky cílenému proudění vzduchu sám přitáhne pramen a sám ho navine. Chce to trochu cviku, ale za trochu trpělivost to stojí. Bylo tak jen otázkou času, kdy ukáže ještě žehličku na vlasy. Dnes jsme se dočkali. Novinka se jmenuje Corrale a je to první produkt od Dysona, který nepracuje se vzduchem.

Jak to funguje

Žehlička funguje na principu ohebných destiček, který si Dyson nechal rovnou patentovat. Ty se přizpůsobí vlasům, vyvinou rovnoměrný tlak a narovnají je rychleji a šetrněji. Destičky ze směsi manganu a mědi navíc zabraňují tomu, aby se vlasy rozletěly na všechny strany nebo zacuchaly, zároveň na ně netlačí víc, než je nezbytně nutné. Zabudované senzory kontrolují teplotu stokrát za minutu. Samotnou teplotu si nastavíte podle svých vlasů a výsledku, kterého chcete dosáhnout. Na výběr jsou tři stupně: 165, 185 a 210. 
Foto: Dyson
Foto: Dyson

Místo kabelu baterka

Žehlička nemá kabel, takže se nemusíte omezovat na blízkost zásuvky a ještě se stresovat, že se do drátu zamotáte. Corrale stačí nabít a můžete si vlasy upravovat kdekoliv. Přitom si zachovává stejný výkon, jako kdyby kabel měla. Při plném nabití vydrží 30 minut, pokud by vám to nestačilo, můžete k ní kabel připojit a pracovat dál. 

Škodí, nebo neškodí?

Podle Jamese Dysona můžete žehličku používat každý den. Stačí ji vždy nabít, což trvá 70 minut. Jak už bylo řečeno, patentovaná technologie ohebných destiček je k vlasům šetrnější než běžné systémy používané ve všech jiných žehličkách. Podle Dysona se poškození teplem snížilo u Corrale o celou polovinu. Pokud si nedovedete představit den bez vyžehlených vlasů, toto je investice, která se vám rozhodně vyplatí.

Narovnat i natočit

Při troše šikovnosti s novinkou zvládnete vlasy nejen perfektně narovnat, ale taky natočit. Bez kabelu to navíc půjde mnohem pohodlněji. Dokáže natočit konečky, vytvořit plážové a měkké vlny i nahradit natáčky. Čím menší prameny, tím výrazných vln dosáhnete. Jde to snadno a rychle. 
Foto: Dyson
Foto: Dyson

Do letadla

Dalším bonusem je fakt, že si žehličku se čtyřčlánkovou lithium-iontovou baterkou můžete v klidu sbalit do příručního zavazadla. Stačí přicvaknout malý obdélníček se symbolem letadla a nikdo vás nezastaví. Geniální.

Pro každého?

Dyson Corrale funguje na všechny typy vlasů, stačí přizpůsobit teplotu a inovativní systém se postará o zbytek. Stejně jako ostatní produkty z ateliéru Jamese Dysona, i žehlička představuje větší investici. V Británii ji aktuálně můžete koupit online za 399 liber, impulzivní nákup není namístě. Cena v korunách ještě není známa. Když si však vezmete, že ji Dyson vyvíjel sedm let a do výzkumu a vývoje investoval 25 milionů dolarů a styler umí to, co umí, a slibuje zdravější vlasy, aniž byste museli dělat kompromisy v jejich úpravě, za přemýšlení to stojí.

Kdy bude v prodeji

Žehličku Corrale si zatím můžete objednat online ze zahraničí, nebo si počkejte na květen, kdy bude oficiálně v prodeji i u nás.