Péče

Potřebujeme vůbec masky na rty?

Záleží na konzistenci, vůni, nebo účinku? A co obal? Je to závislost? Nezbytnost? V zimních měsících rozhodně. Rty jsou až o 75% tenčí, než běžná pokožka a mají omezenou schopnost zadržovat vodu. Zároveň jsou přirozeně sušší, protože mají menší počet mazových žláz a tím pádem náchylnější ochrannou bariéru. S těmito maskami nemají suché rty šanci.
Pep-Start Pout Restoring Night Mask, Clinique, 490 Kč
The Kissu Lip Mask, Tatcha, 26 €
Flashpatch Lip Renewal, Patchology, prodává Sephora, 320 Kč
Když klasickému balzámu v mrazivém počasí dochází dech, sáhněte po nadupaných maskách na rty. Většinu z nich prezentují značky v líbivých růžových obalech. Vy ale máte na výběr ze dvou možností. První z nich najdete klasicky v kelímku. Na poličkách beauty geeks teď nejčastěji uvidíte noční gelovou masku korejské značky Laneige. Je obohacená o vitamín C, antioxidanty ze superpotravin a kyselinu hyaluronovou, které dohromady na rtech vytvoří ochranný film. Kiehl's zase představil hutnější variantu s kokosovým olejem a máslem z plodů Irvingie Gabonské (připomíná máslo kakaové), která navrátí šupinatým rtům ztracenou jemnost. Luxusní konzistencí mě nadchla Tatcha. Při kontaktu se rty mění broskvové želé konzistenci na bohatý hydratační balzám. Facial v tubičce od Clinique zase využívá sílu peptidů v kombinaci s bambuckým máslem, takže si můžete být jistí, že se probudíte s neuvěřitelně vyhlazenými rty.
Až budete konečně out-of-office, rozhodně si udělejte čas na sheet masku speciálně vytvořenou pro oblast rtů. Upřímně, moc jsem jim ze začátku nevěřil. Tedy až do té doby, než jsem sám jednu vyzkoušel. Sice mě štvalo, že jsem po dobu 15 minut nemohl nic pít a konzumovat, ale výsledek stál nakonec za to. Maska při aplikaci příjemně chladí a vyhlazuje jemné linky kolem rtů. Poměr cena výkon splňují masky značky Starskin, Patchology a klasické série ze stálé kolekce Sephora.
PS: Legrační selfie je s nimi zaručena.
PS2: Před aplikací masky odstraňte šupinky ze rtů pomocí jemného cukrového peelingu.
Dreamkiss Plumping & Hydrating Lip Mask, Starskin, prodává Douglas, 269 Kč
Buttermask For Lips, Kiehl's, 630 Kč
Lip Sleeping Mask, Laneige, 18 €