Péče

Pleťové mlhy, do kterých se opravdu vyplatí investovat

Co v létě rozhodně najdete na stole beauty redaktora? Pleťovou mlhu. V případě Junior Beauty Editora Vogue Josefa Šlaicha nejméně 10. Proč je miluje a vám by v zásobě právě teď neměly chybět také?
Každý den okolo třetí hodiny, ještě než mě začne honit mlsná, sáhnu po jedné z pleťových mlh na mém redakčním stole. Okolí rázem přestane existovat a po aplikaci se cítím jako znovuzrozený, nabitý energií a mám dokonce lepší náladu. Zeptejte se kterékoli modelky v backstage a odpoví vám stejně. Většina z nás přitom tyto kosmetické zázraky stále často přehlíží a neočekává od nich nic světoborného. Nenechte se ale odradit, tyto spreje toho umí daleko víc.
Jsou dva druhy lidi. Jedni nedají na pleťové mlhy dopustit, druzí je považují za předraženou vodu s minimálním přínosem. Pravda je někde uprostřed. Klasické termální vody, které známe z lékáren jsou bohaté na minerály a stopové prvky. Při nesprávné aplikaci ale mohou pleť spíš vysušovat, takže když je používáte během dne, neměli byste je nikdy nechat na obličeji uschnout, ale odsát přebytek papírovým ubrouskem. NejlepšÍ způsob, jak termální vody ve spreji používat? Přestříkat těsně po čištění obličej a do ještě vlhké pleti vmasírovat následnou péči v podobě séra či krému.
Zato nová generace pleťových mlh si poradí prakticky se vším. Ochrání vás před UV zářením, poradí si se zvětšenými póry, zarudnutím, zafixováním make–upu až po agresivní vlivy znečištěného ovzduší. Přistupujte k nim jako ke koncentrovaným sérům v zábavnější podobě. Aktuálním hitem je multimisting, který se zrodil stejně jako většina beauty trendů poslední doby na Instagramu. Nový rituál krásy spočívá v tom, že na sebe vrstvíte mlhy v průběhu dne a reagujete tak na aktuální potřeby vaší pleti. Nereálné? Ale jděte! Když se nad tím zamyslíte, je vlastně něco neskutečně dekadentního na tom mít na stole armádu pomocníků, kteří jsou připravěni sloužit 24 hodin denně. 

Jak dovést tuto multimisting techniku k dokonalosti? 

Dejme tomu, že svou ranní beauty rutinu završíte osvěžující sprškou s kyselinou hyaluronovou, která pleť krásně zhydratuje a vyrovná její pH. V průběhu dne pak sáhnete po spreji chránícím proti smogu ve velkoměstě. A když pak vyrazíte na odpolední pauzu, poprášíte obličej mlhou s ochranným UV faktorem, který bude působit jako sluneční štít. 
Pokud vás navíc trápí mastná pleť, přihoďte si do tašky vodu ve spreji s antibakteriálním zinkem a koktejlem botanických výtažků eliminujících nadměrnou tvorbu kožního mazu. Na zarudlou pokožku je zase nejlepším řešením klasická růžová voda. A pokud jste dostala po práci nečekané pozvání na večeři, rozhodně použijte projasňující alternativu, jež unavenou pokožku po celém dni nakopne a probudí. Je to tak jednoduché, tak proč to ihned nezkusit, že?