Péče

10 nejlepších hydratačních krémů na tělo pro jakýkoli budget

Od kultovní klasiky, jakou je lotion CeraVe, až po dekadentní balzám od Diptyque. Pro současné počasí platí jediné - kdo maže, ten jede!
Každý rok se u mě v zimě opakuje stejný scénář. Pobíhám z přetopené redakce do větrných pražských ulic a den zakončím horkou sprchou, která sice působí jako balzám na promrzlé končetiny, ale kůži dvakrát neprospívá. 
Navíc den končí někdy ve čtyři hodiny, tím pádem všichni trpíme akutním nedostatkem vitaminu D a kůže dostává pořádně zabrat. Letní glow je dávno fuč. O sametově jemné pokožce těla nemůže být řeč. Kdo by se chtěl smířit s kůží připomínající krokodýla?

Vsaďte na sametově jemnou texturu

Řeknu vám to rovnou: ani sebevětší množství luxusně vonících suchých tělových olejů a našlehaných pěn nedá namáhanou pokožku těla tak do pořádku jako cenově dostupné krémy z lékárny a drogerie. Ale ne všechny stojí za to. Nemůžu vystát hutné formulace, které se nikdy nevsáknou, vytvoří na kůži neprodyšný film a akorát se přilepí na můj oblíbený kašmírový svetr od Givenchy. Na ty okamžitě zapomeňte! 
Přichází čas na výživné tělové balzámy se sametově jemnou texturou obohacenou o lipidy, bambucké máslo a zklidňující výtažky z ovsa, které vrátí do rovnováhy i tu nejcitlivější pokožku náchylnou k tvorbě ekzémů. Naneste je na vlhkou kůži po sprchování a na jaře mi poděkujete.