Péče

Za hodinu minus deset let. Zázrak? Ne, nová realita

Každým rokem se na beauty scéně objeví nový zázrak slibující zastavení času, realita ovšem mnohdy bývá jiná, než co slibují marketingová hesla. Ale existují i výjimky. Jednou z nich je unikátní metoda z Prahy. 
„Obličej je multifunkční jednotka,“ říká hned úvodem MUDr. Monika Kavková. Sedíme v její ordinaci Be Elite Clinic, energická blondýnka mi popisuje nejnovější omlazující metodu. O Face Makeoveru právě dokončila školení na mezinárodním kongresu estetických dermatologů, je totiž jeho autorkou. „V estetické medicíně používáme spoustu různých zákroků, abychom dosáhli na té které tváři individuálních výsledků, což je také princip této metody,“ hovoří s neskrývaným nadšením v hlase. Nedivím se. Když mi ukazuje na monitoru fotografie svých klientů před a po zákroku, napadá mě tisíc otázek a mezi povídáním musím myslet na to, zda bych si rovnou neměla také zamluvit termín. Takto pevnou spodní čelist a vyrýsovanou bradu bych ráda viděla v zrcadle a před dalším natáčením beauty talku na IGTV bych si nemusela obličej zdlouhavě konturovat a následně o to více odličovat. Zvlášť když celý zákrok trvá zhruba hodinu a probíhá jen v lokální anestesii.
Foto: Petr Jandera
MUDr. Monika Kavková
„Všechno se dělá opravdu v tomto křesle. Jde o čtyři kategorie zákroků, které zasahují do různých vrstev tkání,“ vysvětluje MUDr. Kavková. „První kategorií jsou tzv. toxiny, tedy látky, které jdou do specifické vrstvy a adresují svalstvo. Další jsou fillery neboli výplně. Jde o látky, kterými se doplňuje objem a vyplňuje vrásky.“ Jak přední česká odbornice na estetickou, anti-agingovou a regenerativní medicínu, kosmetologii a dermatochirurgii dodává, aplikuje pouze vstřebatelné materiály, které tělo snadno přijme za své.
Stárneme v několika vrstvách, něco vidíme, něco ne a právě správnou souhrou všech metod docílíme kýženého výsledku.
Třetí kategorií zákroků jsou tzv. biostimulační metody, při nichž dochází k přirozené odpovědi tkání. Lékařka cíleně vyvolá stav, při němž se buňky samy zrychleně hojí. „To mohou být lasery, ultrazvuk, radiofrekvence, ale také chemické peelingy, mezoterapie, plazmaterapie. Zde se pohybujeme na povrchu pleti,“ říká. Poslední kategorií je niťový lifting, metoda, na kterou je doktorka Kavková jednou z největších expertů na světě. Součástí Face Makeover jsou liftující nitě, které se zavádějí proti směru gravitační ptózy a využívají se přidržovací vazy a septa mezi tukovými polštářky. Když víte, kde se nacházejí, máte úspěch zaručen. Neredukujeme objem či nějaký přebytek kůže, ale přesouváme zpět měkké tkáně z míst, kam spadly.“
Foto: archiv Be Elite Clinic
Be Elite Clinic
Foto: archiv Be Elite Clinic
Be Elite Clinic
Kombinací všech těchto metod dosahuje lékařka neuvěřitelných výsledků a ještě ve velmi krátkém čase. Během jediného sezení dojde ke zvednutí obočí, otevření očního okolí, pozvednutí pokleslých tváří. Kontury obličeje jsou znovu definované, redukuje se nosoretní rýha, vráska mezi nosem a rty, kterou jiní řeší výplněmi, formuje se a modeluje tvář do ideálního V-shape tvaru, omladí se i rty. Pokud je potřeba, lékařka doplňuje celou proceduru i o lifting podbradku. Každé ošetření je jiné, MUDr. Kavková vždy vybírá souhru zákroků každému přesně na míru. 
Pro každý obličej, pro každou věkovou kategorii je vhodné něco jiného. V rámci tohoto zákroku volím omlazovací metody individuálně a na míru každému klientovi.
Zákrok, ačkoliv má tak radikální výsledky, nevyžaduje dlouhou rekonvalescenci. V den, kdy proděláte Face Makeover, můžete mít mírný otok a zarudnutí. Oboje je přirozenou reakcí pleti a do druhého dne mizí. Efekt vydrží 18 až 24 měsíců. Neexistuje ani věková hranice, kdy na Face Makeover, nebo kteroukoliv jeho část, přijít. Každý obličej je jiný a každý stárneme jinak. „Na estetické medicíně je krásné, že jsme schopni vybírat z velké škály zákroků. Tento je napůl cesty mezi miniinvazivní medicínou a plastickou chirurgií,“ vysvětluje lékařka a zároveň dodává: „Dělám pro klienta, co je nejlepší. V estetické medicíně není prostor na chyby. Raději někoho třikrát odmítnu, nebo pošlu k plastickému chirurgovi, pokud vidím, že dotyčnému více pomůže skalpel.“ 
Tento článek vznikl ve spolupráci s Be Elite Clinic