Péče

Vyzkoušeno na vlastní kůži. Přípravky, které radikálně mění kvalitu vlasů

Bez ohledu na to, jaké máte vlasy, kolik vám je let a jaký účes nosíte, tyto přípravky rozhodně oceníte. 
Foto: Edward Berthelot/Getty Images
Pravdou zůstává, že spousta produktů, procedur a technik se řadí do kategorie zbytečných. A pak tu jsou ty, které dokáží skutečně změnit kvalitu vlasů, vyhojit pokožku hlavu a ulehčit ranní dilema ohledně účesu. Výsledky okamžité, rozdíl radikální. 

Sérum na pokožku hlavy

Hydratační sérum na pokožku hlavy a vlasy Blond Absolu 2% Pure Hyaluronic Acid Serum, KÉRASTASE, prodává Notino, 1090 Kč
Zatímco u přípravků na obličej snad nikdo neváhá ohledně jejich klíčové role v péči o pleť, u těch na hlavu tomu zatím stále není. Tento výrobek však může rychle změnit váš názor. Malá fialová lahvička obsahuje vysoký podíl kyseliny hyaluronové. Že jen 2 %? To je ale hodně, když si uvědomíte, že většina kosmetiky na trhu nedosahuje ani jednoho procenta. Gelová textura se rychle vstřebává, nezatěžuje vlasy a to ani ty jemné. Díky svému složení zlepšuje hydrataci hřívy, ale především samotné pokožky hlavy, která stejně jako zbytek těla může velmi snadno trpět dehydratací. Kapku séra vmasírujte bříšky prstů do ručníkem vysušených vlasů, zbytek rozprostřete do délek a to je všechno. Používejte ho nejen na blond a melírované vlasy, na které je primárně sérum určeno, ocení ho totiž každá barva, a to jak v boji proti krepatým a elektrizujícím vlasům, tak v rámci prevence. Nezapomínejte, že i pokožka hlavy trpí výkyvy teplot, přebytkem nebo nedostatkem vlhkosti vzduchu, o stresu nemluvě. Ten hraje dost velkou roli v tom, v jaké kondici se vlasy a pokožka hlavy nachází. 

Ochranná vlasová kúra

Vlasová kúra Young Again Immortelle Infused Treatment Oil, KEVIN MURPHY, prodává Kevin Murphy, 960 Kč
Nebojte se olejů na vlasy. Tedy u spousty z nich je opatrnost na místě, ale ten od Kevina Murphyho je onou výjimkou potvrzující pravidlo. Vlasová kúra z řady Young Again má texturu hutného gelu, který mezi prsty můžete cítit jako lehounce olejový. Během pár vteřin se okamžitě vsákne a nezbude po něm ani stopy. K čemu je tedy dobrý? Dobrá otázka. Především na suchou a citlivou pokožku hlavy, ale i tu normální. A na suché, výrazně vlnité až kudrnaté vlasy, na ty melírované, odbarvené, šedivé, krepaté i dlouhé. Olejový gel je nabušený výživnými ingrediencemi v čele s olejem ze slaměnky, lopuchu, světlice barvířské a citronu, extraktem z jablek, cukrové třtiny a čajovníku. Používat ho můžete do vlhkých, čerstvě umytých vlasů stejně jako do suchých. Uhlazuje, dodává lesk, pomáhá proti krepatění a nepříjemným pocitům suché, pnoucí vlasové pokožky. 

Hřeben, který rozčeše všechno

Kartáč na rozčesávání vlasů z kolekce Cheers Haters: Prosecco Party, FRAMAR, prodává Framar, 309 Kč
Kartáče Framar používám roky a nemůžu se bez nich obejít. Je to dokonce vůbec první kartáč, který si nikdy nezapomínám na cesty, což byl dřív můj velký problém. Tento je z limitované zimní edice inspirované dobou Velkého Gatsbyho. V čem je tak výjimečný? Rozčeše všechny vlasy, i ty sebejemnější a sebezacuchanější, aniž by je poškodil nebo sám přišel k úhoně. Můžete jej používat na suché i vlhké vlasy, poradí si i s příčesky a parukami a hlavně vás nikdy nenechá ve štychu, i kdybyste na hlavě měli orlí hnízdo po orkánu. 

Oboustranný turban 

Oboustranný turban na vlasy z hedvábí a froté, MON MOU, 44 €
Turbany jsem osobně považovala za přežitek sice stylový, ale dost zbytečný. Až do chvíle, kdy mi kolegyně z ukrajinské edice Vogue poslala tento. Z jedné strany je turban tvořen klasickým froté, z druhé jemným hedvábím. I přesto jsem kolem něj několik dnů chodila obloukem. Ve chvíli, kdy jsem si ho vyzkoušela, jsem zjistila, že bez něj to už dál nepůjde. Vlasy s ním rychleji uschnou, nepoletují kolem hlavy – a ten pocit, že jste v pravém hedvábí! Co si budeme povídat: byť by to mělo fungovat jen v mojí hlavě, funguje to.