Péče

Tělové oleje s okamžitým efektem a božskými vůněmi

Existuje spousta úžasných krémů na tělo, ale někdy pokožka potřebuje něco navíc. Víc vůně, víc výživy, víc luxusu. Právě v ten moment nastupují na scénu tělové oleje. Krásné na pohled a ještě lepší na dotek. Rozmazlujte se tím nejlepším. 
Suchý olej na tělo a vlasy J'Adore Huile Divine, DIOR, prodává FAnn, 1800 Kč
Jen těžko byste hledali ikoničtější flakon a vůni. To nejlepší z J'Adore od Diora plus hedvábná textura suchého oleje dělá z tohoto produktu mimořádnou záležitost. Zvlhčuje pokožku celého těla, pár kapek si můžete vetřít do vlasů. Zvýrazňuje opálenou pleť a květinové tóny ylang-ylang, damašské růže a indického jasmínu vytvoří kolem těla neviditelnou, ovšem zcela nepřehlédnutelnou auru. Nezapomeňte kapku nejvoňavějšího oleje vetřít do nehtových kůžiček. Toto extravagantní gesto jim udělá moc dobře.
Tělový olej Satin Oil, DIPTYQUE, prodává Ingredients, 1250 Kč; tělový olej Geranium Leaf Body Treatment, AESOP, prodává Ingredients, 750 Kč
Na tělo a na vlasy, nebo na masáž? Oleje se suchou texturou, která nezanechá mastný film, se hodí pro vyprahlou kůži celého těla i jako mimořádná výživa pro sluncem vysušené vlasy. Ovšem na masáž sáhněte po klasickém oleji, nevstřebá se tak rychle jako suché oleje, což je ale jejich přednost. Kapku si přidejte do vany nebo oblíbeného tělového krému. Tím mu dáte více výživných vlastností a v případě Aesop s výrazným aroma muškátových lístků také zcela novou, dosud neobjevenou vůni. 
Tělový olej Summer Body Oil, ROWSE, prodává Rowse, 42 €
Jednodruhové oleje jsou nuda. Navíc nemají pro pokožku tolik benefitů jako pečlivě namíchaná kombinace více druhů. Ať už je základ z mandlí, oliv, makadamových oříšků, nebo jako v případě tělového olej Rowse jojoby a kokosů, pečlivý mix více ingrediencí přináší lepší a výraznější zážitky. Když si k tomu přidáte ještě zjemňující mrkvový macerát a výživná exotická másla, nemůžete svému sluncem vyprahlému tělu udělat lepší službu. Betakaroten z mrkve a zlatavý olej Buriti se postará o prodloužení opálení minimálně na dalších pár týdnů. 
Olejové sérum Regina, THOMSEN, prodává Thomsen Beauty, 49 €
To, že má na sobě olej napsané slovíčko face, rozhodně neznamená, že jeho funkce končí u obličeje. Pár kapek rozjasňujícího olejového séra Régina dokáže na ramenou a dekoltu divy. Jeho zlatá barva a jemná vůně, stejně jako složení z bio olejů, se hodí i pro citlivou pokožku. Okamžitě rozjasňuje a ulevuje od nepříjemných pocitů napnuté a suché pleti.
Tělový olej Body Treatment Oil, GROWN ALCHEMIST, prodává Douglas, 760 Kč
Milovníci květin, zejména těch bílých a smyslných, zbystřete. Toto je totiž perfektní volba právě pro vás. Tělový olej od australské značky Grown Alchemist má jako jednu z klíčových ingrediencí omamný ylang-ylang, exotickou bílou květinu s tak pronikaným aroma, že ji milují i ti nejlepší parfémáři světa. Olejíček se rychle vstřebává, vyhlazuje pokožku, kdekoliv si jen řeknete, rozjasní ji, provoní, zlepší její pružnost a texturu. Co víc si přát? Snad jen jeho nekonečnou zásobu.
Tělový olej Bambucké máslo, L'OCCITANE, prodává L'Occitane, 790 Kč
To, že má tento tělový olej z Francie v názvu fabulous, rozhodně není náhoda. On totiž úžasný opravdu je. Malé množství nastříkejte na vlhkou pokožku po koupeli a uvidíte, co se stane. Nebudeme vás napínat, kůže okamžitě dostane nádherný lesk, jas a sametovou hebkost. Obsahuje totiž bambucké máslo, slunečnicový olej a vůni, na které si snadno vypěstujete závislost. 
Olej Universal Oil, DOUGLAS ESSENTIAL, prodává Douglas, 449 Kč
Nenápadný, snadno přehlédnutelný, ale o to výkonnější. Univerzální olej made in Denmark má široké využití a díky vyváženému složení a suché textuře ho můžete aplikovat na obličej, tělo i vetřít do konečků vlasů, pokud máte pocit, že míra jejich vysušení přesáhla únosnou hranici.