Péče

Slovenská značka posouvá péči o pleť o několik levelů výš

Ještě donedávna platilo, že v Čechách a na Slovensku umíme skvěle přírodní kosmetiku, ale sofistikovanější a hi-tech produkty mezi lokálním značkami, které by navíc fungovaly ještě lépe než ty od trendy zahraničních brandů, byste hledali marně. Pokud vám chyběl tento důvod, proč nepoužívat česko-slovenskou kosmetiku, pak tady ho máte.
Foto: Jakub Straka
Když se podíváte na svou kosmetickou poličku, co na ní vidíte? Jemný cleanser, hydratační sérum, krém na obličej, možná taky jeden na oči a jeden extra na noc. Dobrý základ. Ale jelikož letošní rok kromě home office změnil také četnost návštěv u kosmetičky a dermatologa, chce to něco dalšího. Už jen z toho důvodu, že v době COVID-19 a s ním spojenými opatřeními včetně nošení roušek a respirátorů, nemluvě o dlouhodobém stresu, pokožka dostává pořádně zabrat. Jen si porovnejte vlastní selfíčka ze začátku roku a dneška. Experti na pleť z celého světa hlásí rapidní přírůstek akné, ale i vrásek. Z toho všeho vychází jediné. Chce to k pravidelnému čištění a hydrataci pleti přidat i něco, co znovu probudí pokožku, dodá jí ještě více aktivních ingrediencí, o které si říká, a znovu ji nastartuje tak, aby se dokázala zlepšit sama od sebe. 
Zatímco za normálních okolností by zazněla rada na profesionální ošetření v nějakém hi-tech kosmetickém salonu nebo rychlý neinvazivní zákrok u dermatologa, nová doba si žádá nová řešení. Pro jedno takové nemusíte pátrat v Asii nebo si objednávat neznámou novinku z druhého konce světa. Najdete ho totiž na Slovensku u značky ENVY Therapy®, která od svého založení před třemi lety razí filozofii tzv. clean beauty. Což zjednodušeně znamená, že produkty neobsahují toxické látky, GMO, minerální oleje, parabeny ani umělou parfemaci nebo barviva. 
Foto: ENVY Therapy®
„Nie je pre nás dôležité rozhodovať sa medzi prírodným a syntetickým, dôležité je pre nás jediné rozhodnutie – kompatibilita so zdravou pokožkou a kozmetika, ktorá skutočne pomáha a funguje. Všetky produkty sú dermatologicky testované, nekomedogénne, netestované na zvieratách a vhodné aj pre citlivú pokožku. Ich vysokú efektivitu a funkčnosť garantujeme,“ říká zakladatelka značky Natália Selveková.
Na prvom mieste je pre nás funkčnosť a čistota zloženia, ktorým môžete dôverovať. Spájame to najlepšie, čo ponúka príroda, podporené vedou.

Microneedling doma

Vedle klasické péče v podobě čisticích přípravků, pleťových sér, krémů a masek jsou pilířem této slovenské značky ampulky s koncentrovanou péčí a speciální aplikátor tzv. Mezo Stamp. Proč právě on je tím must-have produktem a odlišuje tuzemský brand od všech ostatních? Pracuje na principu mikrojehličkování. To můžete znát z ordinace estetického dermatologa pod názvem microneedling. Tato velmi populární a taky velmi efektivní metoda pracuje na principu drobných jehliček, které naruší povrch pokožky, čímž se nastavují její vlastní hojící procesy a tvorba kolagenu.
Foto: Envy Therapy
Microneedling se buď aplikuje samostatně pro rozjasnění, zpevnění a vyhlazení pleti, mj. i na jemné vrásky a rozšířené póry, nebo v kombinaci s hydratačními, rozjasňujícími nebo protivráskovými séry. Stejně tak funguje i domácí ošetření s jedinečným perem od ENVY Therapy®. Mezo Stamp, které v sobě má dvacet titanových jehliček. 
Ale neděste se, není to tak děsivé, jak to na první pohled zní. Jehličky jsou jen 0,25 milimetru dlouhé, což ale stále stačí k tomu, aby odvedly jsou práci. Aplikátor zároveň při použití uvolňuje obsah vybrané ampulky. Mikrovpichy pomohou nastartovat pleť a aktivním látkám proniknout hlouběji než běžná kosmetika. Na výběr jsou v současné době čtyři varianty setu, aplikátor s ampulemi zaměřenými na rozjasnění a snížení hyperpigmentace, omlazující ampule na vyhlazení a vypnutí pleti, s protizánětlivým koncentrátem vitaminu C a na podporu růstu vlasů. 

Vogue verdikt

Mezo Stamp od ENVY Therapy® sice nenahradí profesionální microneedling z rukou lékaře, to ale ani není jeho cílem. Má doplňovat domácí péči a přinášet to něco navíc, co pořád všichni hledáme. S aplikátorem se pracuje velice snadno, po rozlomení ampule se její obsah nalije dovnitř, uzavře a intenzivní ošetření může začít. První pocit je vlastně příjemnější, než byste čekali. Podle přiloženého návodu si postupně orazítkujete celý obličej, pokud vám ještě zbyde trochu koncentrovaného séra, můžete si ošetřit i hřbety rukou, které stárnou výrazně rychleji než zbytek těla. Pokožka je po aplikaci načervenalá, což je její přirozená reakce. Do rána po zarudnutí není ani stopa, zato pleť působí hladším a pevnějším dojmem. Při pravidelném používání je výsledek ještě viditelnější a citelnější a i tvář drobná štípnutí od jehliček snáší dobře. 
Intenzivní koncentrované ampulky v kombinaci s Mezo Stampem najdete nyní i ve zvýhodněných vánočních Xmas Combos na www.envytherapy.com/cz.
Tento článek vznikl ve spolupráci s ENVY Therapy®.