Péče

Nejluxusnější krémy, kterými si tuto zimu můžete hýčkat ruce

Kruhy pod očima zamaskuje korektor, tvář vypne maska, ale co pokaždé zaručeně prozradí váš věk, jsou ruce. Ty nikdy nelžou, tedy pokud jim trochu nepomůžete tím nejlepším, co je na trhu k mání. Jestli nechcete o svém těle, věku a emocionálním rozpoložení prozradit víc, než byste chtěli, sáhněte po krému, který umí stejný zázrak jako vaše nejoblíbenější sérum na obličej. 
O vašem věku, životním stylu i tom, co jste dělali v posledních hodinách, bezpečně vypovídá pokožka rukou. Tenká, křehká, extra namáhaná, a přitom mnohokrát přehlížená a podceňovaná. Jen malé procento lidí jim věnuje tolik pozornosti a péče, jsou si skutečně zaslouží, a jsou ochotni investovat malé jmění do mezoterapie, výplní kyselinou hyaluronovou nebo laseru. 
Foto: Ellen von Unwerth/Profimedia
Přitom všimli jste si, jak vysoké nároky na ně máme? Musí mít tu správnou konzistenci, rychle se vstřebávat a k tomu pořádně vyživovat a vyhlazovat sebemenší náznak případné vrásky a správně vonět. Navíc každému z nás vyhovuje něco trochu jiného a naše potřeby se každou sezonu mění. V zimě je klíčová hydratace a lipidy, které citlivá pokožka rukou v tomto období rychle ztrácí ať už výraznými teplotními rozdíly, nebo kvůli všudypřítomné dezinfekci. Recept na krásné a spokojené ruce a nehty zní přitom velmi jednoduše –⁠ používejte kvalitní krém několikrát denně. 
Pro ty, co cítí, že vzhled jejich rukou je stejně důležitý jako obličej, máme deset tipů na ty nejluxusnější krémy, jaké svým rukám můžete dopřát.