Péče

Na všechny poškozené vlasy existuje jedno jednoduché a velmi účinné řešení

Zdravé a silné vlasy na počkání? I když nevěříte na zázraky, ony se občas skutečně dějí. Řešením u poškozených vlasů nemusí být nutně jen nůžky a radikální změna účesu, spolehněte se na sílu vědy a přírody. Díky jedinečné inovaci můžete obnovit až 99 % původní síly vlasů. Nevěříte? Pak se spolu s beauty editorkou podívejte, jak revoluční novinka od Kérastase funguje. #VogueApproved
Foto: Kerastase
Sydney Sweeney
Suché, mastné, jemné, kudrnaté i rovné jako hřebíky. Všechny typy vlasů mohou být poškozené ať už chemickými zásahy, nebo jen obyčejnou vodou z kohoutku. Vědci a odborníci na vlasy v laboratořích Kérastase přišli na zajímavý fakt: „Ženy se nám opakovaně svěřují, že ať používají jakoukoli péči, vlasy se znovu a znovu poškozují,“ říká Edine Ahbich, Global Scientific Director značky. Problém? Voda. 
Po mnohaletém výzkumu a bádání je tu konečně řešení – nová řada Première postavená na účincích peptidů, glycinu a kyseliny citronové. Díky pečlivě vyváženému složení a přesné koncentraci aktivních ingrediencí účinně řeší několik problémů najednou a výrazně zlepšuje stav i vzhled vlasového vlákna po celé jeho délce. Jak to celé funguje? Zeptali jsme se Jakuba Michelčíka, kadeřníka a PRO ambasadora Kérastase, na všechny detaily, které byste měli o průlomové novince vědět.
Foto: Kerastase

V čem je nová řada Première tak výjimečná?

Přípravky Première jsou úžasné a výjimečné v tom, že mají dvě základní vlastnosti: Odstraňují z vlasů přebytečný vápník, který je zanáší, a obnovují vnitřní keratinové vazby. 

Jak se mi dostane vápník do vlasů?

Je to velmi jednoduché. Děje se tak právě běžnou kohoutkovou vodou, kterou si umýváme vlasy.

Je řada Première vhodná pro všechny typy vlasů?

Jednoznačně ano. Přípravky byly vytvořeny tak, aby fungovaly na všechny typy poškozených vlasů. 

I na moje velmi jemné?

Ano, i na jemné vlasy

Řada obsahuje šest produktů, není to moc těžké na používání?

Není, výrobky jsou velmi přehledně označené a každý má svůj důležitý význam. Velmi snadno si s nimi vytvoříte ucelenou vlasovou rutinu. 

Jak má tedy domácí péče vypadat, aby se z poškozených vlasů staly opět vlasy zdravé, pevné a silné? 

Vždy začínáme předšamponovou péčí Concentré Décalcifiant Ultra-Réparateur, kterou aplikujeme do mokrých vlasů. Necháme působit pět minut, následně vrstvíme šamponovou péči Bain Décalcifiant Réparateur a umyjeme si vlasy a důkladně spláchneme vodou. Poté nastává čas na péči, a to buď v podobě kondicionéru Fondant Fluidité Réparateur, nebo intenzivnější masky Masque Filler Réparateur. U velmi jemných vlasů by to měl být určitě kondicionér. Po pěti minutách působení regenerační péči opět důkladně opláchneme. Na ručníkem vysušené vlasy aplikujete termoaktivní krémové sérum, jde o velmi důležitý krok před fénováním, kulmováním a dalšími způsoby stylingu, u kterých pracujeme s vysokými teplotami. Na suché vlasy a výhradně do konců nakonec můžeme aplikovat ještě kapku Huile Gloss Réparatrice.

Za jak dlouho uvidím výsledky?

Ihned po prvním použití.

Vyzkoušeno na vlastní vlasy

Mám dlouhé jemné vlasy, bohužel v koncích poškozené a suché od odbarvování a sluníčka. Používat vlasovou péči na poškozené vlasy mělo pokaždé stejný výsledek: Mohla jsem se rozloučit s objemem, který už tak do účesu dostávám těžko. A protože navíc mám citlivou pokožku, nemohu používat moc produktů, a to ani těch stylingových. I se suchým šamponem, který by mi vyřešil spoustu práce, musím šetřit. Přiznám se, že jsem vůči novince byla trochu skeptická. Jedna řada pro všechny typy vlasů? Pro silné a kudrnaté i pro ty velmi jemné? K testování jsem přistoupila s tím, že prostě budu mít na pár dnů vlasy sice lesklé, ale zplihlé a těžké. 
Předšamponovou péči jsem v minulosti zkoušela, ale zjistila jsem, že to není úplně produkt pro mě. Ta od Premiére mě ovšem příjemně překvapila, a to hned dvakrát. Jednak svou vůní, jednak používáním na mokré vlasy a bez následného oplachování. Průsvitný, hutnější gel se snadno nanáší a vydržet s ním pět minut není žádný problém. Tu vůni bych chtěla mít i jako vlasový parfém. Krémový šampon, nebo jako u Kérastase říkají – šamponová lázeň, vytváří hustou pěnu i při velmi malém množství a snadno s ním umyjete i dlouhé vlasy. Pro ty, co sledují složení své kosmetiky, se hodí informace, že Bain Décalcifiant Réparateur neobsahuje sulfáty, zato celých osm procent tvoří aktivní kyseliny (stejně jako u předšamponové péče a kondicionéru), které pomáhají odstraňovat nahromaděný vápník a zároveň obnovovat vlasy zevnitř. Výhodou je, že i přes hustou pěnu se rychle z vlasů oplachuje. 
Foto: Kerastase
Emily Ratajkowski
Jak kondicionér, tak maska mě zaujaly svými texturami, u nichž jsem se přestala bát o objem svých vlasů. Kondicionér má gelovou texturu, maska je klasicky krémová, ale ne mastná. Jak mi Jakub poradil, ať používám pravidelně kondicionér, který se hodí na jemné až středně silné vlasy, a nechávám jej působit 3 až 5 minut.
Největším překvapením se pro mě nakonec stalo termoochranné sérum. Okamžitě napravilo reputaci tomuto druhu přípravků. Lehká a přitom balzámová textura se rychle vstřebá do vlasů, aniž by je zatížila. Její složení postavené na kombinaci peptidů a glycerinu chrání vlasy před poškozením teplem až do 230 °C, vyživuje a zabraňuje krepatění. Vlasy se s ní jednoduše upravují do jakéhokoliv tvaru a textury. Zkoušela jsem úpravu jak s fénem, tak žehličkou, horkovzdušným stylerem i nechat vlasy volně uschnout (vím, nemá se to, ale chtěla jsem vidět, jak se produkt ve vlasech zachová), a pokaždé s perfektním výsledkem. Po více než měsíci pravidelného používání celé řady Première nemohu říct nic jiného než jednoznačné #VogueApproved. 
Foto: Kerastase
Tento článek vznikl ve spolupráci s KÉRASTASE.