Péče

Mýty o blond vlasech, kterým byste měli přestat věřit

Být blond není jen o barvě vlasů, je to postoj. Madonna, Kate Moss, Debbie Harry, Claudia Schiffer, Pamela Anderson, Reese Witherspoon, ale taky Rihanna, Kaia Gerber a Dua Lipa jsou důkazem toho, že na blond vlasech rozhodně něco je. Ale taky o nich koluje spousta vtipů a nepravd. Je na čase přestat věřit mýtům a stereotypům. Dávno totiž neplatí.
Foto: Kérastase
Pravdou je, že odbarvování dává vlasům zabrat, ale na druhou stranu mít blond vlasy s vámi provede to, co žádná jiná barva. Takže jedna překážka by vás neměla odradit, ať už se nejlépe cítíte v chladné platinové blond, karamelové, nebo vám sluší melíry, ombré či balayage. Se správnou péčí vypadají světlé vlasy skvěle bez ohledu na to, jestli jste se s nimi narodili, nebo si pro blond chodíte ke kadeřníkovi. 

Mýtus č. 1: Odbarvené vlasy víc padají

Když chcete světlejší vlasy, ale bojíte se, že si je odbarvováním zničíte, nelamte si hlavu a nechte to na zkušeném kadeřníkovi. Společně zjistíte, kolik toho právě vaše vlasy snesou. Jakmile najdete hranice možností svých vlasů, nepřekračujte je. Všechno, co potřebujete, je správná systematická péče, která zabrání větším škodám, vysušování a lámání. 
Tip: Při každém mytí použijte krémovou šamponovou lázeň Le Bain Cicaextreme a masku Cicaextreme. Suché vlasy vyživujte regeneračním olejem Huile Cicaextreme, na noc naneste na celé délky vlasů bezoplachové Sérum Cicanuit, pro extra péči o zcitlivělé, odbarvené a melírované vlasy bezoplachový krém Cicaplasme s kyselinou hyaluronovou. Zaceluje konečky, předchází krepatění a poskytuje ochranu před teplem. Jednou za týden si vlasy umyjte fialovou šamponovou lázní Bain Ultraviolet a aplikujte masku Cicaextreme.

Mýtus č. 2: Tmavé vlasy nejdou obarvit na hezkou blond

Nebudeme si nic nalhávat, při přechodu z tmavých vlasů na blond je potřeba hodně odbarvování a následného tónování a celý proces je oslabuje. To ale neznamená, že s tím nejde nic dělat a vlasy zůstanou poškozené napořád. Zařaďte do své péče pár produktů Cicaextreme. Více pozornosti znamená hezčí vlasy bez ohledu na to, čím víš si ve jménu vysněné barvy musely projít. 
Tip: Na každodenní péči používejte krémovou šamponovou lázeň Le Bain Cicaextreme a masku Cicaextreme. Na noc aplikujte bezoplachové Sérum Cicanuit, pro extra výživu vysušených vlasů olej Huile Cicaextreme. O víkendu oživte barvu fialovou šamponovou lázní Bain Ultraviolet, která potlačí nechtěné žluté odlesky a lehkou gelovou péči Cicaflash chránící vlasy před lámáním.

Mýtus č. 3: Kudrnaté vlasy vyžadují hodně péče, odbarvení ji ještě víc komplikuje

Je pravda, že kudrnaté vlasy mají přirozeně tendenci být suché, což odbarvení ještě více zdůrazní, ale s výrazně hydratační péčí to zvládnete. Řada Blond Absolu Cicaextreme od Kérastase obsahuje kyselinu hyaluronovou a výtažky z edelweiss, tato kombinace chrání barvu i samotné vlasy před každodenním poškozením. Koncentrovaná péče proniká hluboko do vlasů a zaceluje je, takže vaše kudrnaté vlasy budou zase hebké, lesklé a silné. 
Tip: Vlasy si myjte krémovou šamponovou lázní Le Bain Cicaextreme, poté použijte péči Cicaflash. Na noc je ošetřete nočním sérem Sérum Cicanuit, výživu přes den dodá olej Huile Cicaextreme. Pro udržení krásného odstínu blond bez nechtěných žlutých odlesků si jednou týdně umyjte vlasy fialovou šamponovou lázní Bain Ultraviolet v kombinaci s maskou Cicaextreme.
Tento článek vznikl ve spolupráci s Kérastase.