Péče

Made in Czech: Beauty novinky pro hezčí, zdravější a spokojenější pleť

Podzim tradičně bývá velmi bohatý na beauty novinky a letos tomu není jinak. Do hry se ale ve velkém zapojily také lokální značky a připravily si spoustu nových přípravků, o kterých byste určitě měli vědět. Připravte se na sezonu zdravé a krásné pleť díky místní kosmetice.
Foto: Alexander Bel
Neuběhne den, aby se na mém stole neobjevil nějaký nový přípravek z lokální produkce. České značky se začaly předhánět, kdo přinese lepší, rychlejší a efektivnější řešení jakéhokoliv problému, který vás v souvislosti s pokožkou jen napadne. Pojďme se podívat na ty nejzdařilejší místní novinky.

Božská pleť

Inéz Cusumano, která vedle pětihvězdičkového hotelu Chateau Mcely stojí za beauty značkou Mcely Bouquet, se pustila do nového typu kosmetických produktů, které v jejím portfoliu dosud chyběly. Vedle přírodních olejů a balzámů začala totiž používat vodu. Co je na tom tak převratného? Pokud jen trochu rozumíte složení kosmetiky, hned je vám jasné, že jde o velkou věc a zcela nový přístup. Konečně se bavíme nejen o výživě, ale hlavně o tolik důležité hydrataci pokožky. Nemluvě o tom, že si charismatická zakladatelka otevřela dveře k řešení pro všechny typy a stavy pleti a k prakticky nekonečným možnostem, jak svůj brand dál rozvíjet. Po pleťovém séru Divine Vitamin C, na které navázalo hydratační sérum Divine Hyaluronic, se teď celá „božská" řada rozrůstá o další novinku – o peeling z granátového jablka. Tento exfoliant působí jednak jako mechanický peeling díky jemným částečkám granátových semínek, a jednak jako jemný chemický peeling díky kyselině glykolové. Pro maximální šetrnost vůči pleti, která je u této značky klíčová, použila Cusumano nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou, růžovou vodu, bambucké máslo a rakytníkový olej. Po aplikaci peelingu najednou zjistíte, jak hladkou, jemnou a rozzářenou pleť můžete během minuty mít.
Pleťový peeling Divine Garnet, MCELY BOUQUET, prodává Chateau Mcely, 1990 Kč

Multiakční krém

Značka Yage do svého portfolia nově zařadila multifunkční krém se spoustou aktivních látek, který vychází z filozofie well-aging nebo smart-aging, jak tomu od prvního dne existence československé Vogue říkáme my. Petra Drvoštěpová tentokrát opustila černobílý design a přichází s mléčným sklem, pod nímž prosvítá zelená textura lehoučkého krému, který se okamžitě beze zbytku vstřebává do pokožky. Vedle elegantní textury a atraktivního jména Au Revoir Wrinkles The Platinum Cream (a neříkejte, že vás neláká cokoliv, co má v názvu jakýkoliv vzácný kov nebo drahokam) tu máme složení plné úžasných látek, které se vzájemně doplňují a pomáhají jedna druhé fungovat ještě lépe. Cílem tohoto krému je nejen vyhladit jemné linky a první vrásky, ale především posilovat přirozenou ochrannou vrstvu pokožku – její mikrobiom. K tomu slouží probiotika a prebiotika, kyselina hyaluronová a peptidy, plus tu máme antioxidační vitamin C, retinoid a zklidňující ingredience, například konopí a lípu. Body navíc získává novinka tím, že má doplnitelný obal a uklidňující vůni.
Pleťový krém Au Revoir Wrinkles The Platinum Cream, YAGE, prodává Yage Organics, 4990 Kč

Síla antioxidantů

Zkombinujte každodenní UV ochranu SPF 30 a výš v dostatečném množství s vitaminem C ve formě vysoce koncentrovaného séra a získáte ideální rovnici, jak si udržet pokožku zdravou, mladou, pevnou, bez hyperpigmentace a vrásek, které by se vám bez nich udělaly rychleji, než byste vůbec začali uvažovat o tom, že byste si jimi už měli zabývat. Česká značka Essenté nedávno uvedla na trh vitaminový booster se stabilní formou vitaminu C, ke kterému v laboratořích přidali vitamin B3 – niacinamid, retinal a halorubin. Posledně jmenovaný patří mezi antioxidanty a fotoprotektivní látky, chrání před modrým světlem a posiluje ochranu buněk. Lehké gelové sérum se rychle a beze zbytku vstřebává do pleti a zanechá ji okamžitě rozjasněnou a vyhlazenou. 
Pleťové sérum Vitamin Recovery Booster, ESSENTÉ, prodává Essenté, 1150 Kč

Balzám na duši i na kůži

Tu chladnější polovinu roku zasvětila česká značka Manufaktura vůni lesního ovoce, takže pokud máte rádi i péči o pleť a ta vám ve větrném a chladném počasí výrazně reaguje, zimní krém z této limitované kolekce je pro vás naprosto ideální volbou. Také vývojáři tohoto brandu sází na vitamin C a kyselinu hyaluronovou, k nimž přidali super výživné bambucké máslo pro ochranu před nepříznivými vlivy chladného počasí, mandlový a makadamiový olej, které hydrataci v pleti uzamykají, a nechybí ani extrakty z malin, ostružin a jahod bohaté na AHA kyseliny. Ty se zase postarají, že budete mít po celou sezonu pleť hladkou, jemnou na dotek a rozzářenou.
Výživný ochranný balzám na pleť Lesní ovoce, MANUFAKTURA, prodává Manufaktura, 289 Kč