Nehty

Tuxedo nails: Manikúra, která hýbe Instagramem, TikTokem i červeným kobercem

Dvě barvy, spousta kontrastu a ještě více pozornosti. To je nejnovější trendy manikúra inspirovaná klasickým smokingem a Jennifer Lopez.
Foto: GETTY IMAGES
Nail art, co vypadá stejně sexy, jak zní jeho název. Vedle trendů chromových nehtů a manikúry inspirované olejem na rty se stále častěji prosazuje kombinace černého a bílého laku odkazující na klasický smoking s bílou košilí a lesklými pruhy na kalhotách. Neznamená to však, že si necháte na nehty malovat postavičky nebo motýlky, tento styl je mnohem sofistikovanější, jak ukazují aktuální práce Toma Bachika, který tuxedo nails vytvořil pro Camilu Cabello a na svém Instagramu ještě předtím zveřejnil koláž s Jennifer Lopez v černobílých plavkách. 
Prvenství ovšem patří Vanesse Hudgens na letošním předávání Oscarů, kdy přišla ve vintage šatech Chanel a s černobílou manikúrou. Zola Ganzorigt tehdy vytvořila abstraktní vzor ze dvou barev, jejím cílem, jak popsala na Instagramu, bylo udělat něco klasického a elegantního, co by doplnilo celkový vzhled, ale zároveň působilo originálním dojmem. Zkombinovala tak prvky tradiční i obrácené francouzské manikúry, která se kreslí podél nehtové kůžičky a vytváří zrcadlový efekt. 

Co jsou tuxedo nails?

Jak název trendu napovídá, celá estetika vychází ze smokingu. Povinné oblečení na black-tie společenské události dalo název zdobení nehtů v černé a bílé, které se vyznačuje sofistikovaným stylem s ostrými hranami. Přesné detaily závisí na osobních preferencích, v každém případě by ale neměly být ani v nejmenším infantilní a přezdobené. Vzpomeňte si na slavné fotky Helmuta Newtona a dámského smokingu Yves Saint Laurent, to je ta správná inspirace. Potřebovat budete jen dvě barvy a topcoat, zda lesklý, nebo matný, to už si vyberte sami. 
V každém případě si tento trend žádá pevnou a jistou ruku, sebemenší chybičky jsou o to víc vidět. Na druhou stranu nemusíte černým a bílým lakem potahovat celou plochu, velmi efektně vypadá i varianta na špičkách nehtů. Každopádně se vyhněte miniaturním motýlkům a knoflíčkům, které nabízí Google, když si do vyhledávání zadáte tuxedo nails. Držte se profesionálů a dejte designu elegantní podobu.