Nehty

Tečka. Trendy nail art, na který vám stačí vteřina

Konec věty. Konec všeho. Nebo začátek? Naskočte na vlnu skvělého mikrotrendu, který rezonuje beauty scénou, TikTokem, Instagramem i Threads. Tento nail art stihnete i na opravdu poslední chvíli. 
Foto: Instagram
Zatímco na 99,9 % trendů na nehty potřebujete buď mít spoustu trpělivosti, hodně pevnou ruku a výtvarný talent, nebo hodně umělecky zaměřenou manikérku s výborným vkusem, která pozná onu tenkou hranici mezi kýčem a současnou estetikou, dotticure zvládne v základní verzi opravdu každý. Tento nail art spočívá v tečkách. Malých, velkých, barevných, sólo i seřazených do geometricky přesné linky nebo v divoce rozházených jako vánoční koule na dětmi zdobeném stromečku. 
Způsobů a cest, jak se chopit zábavné a přitom velmi elegantní manikury, se nabízí několik. Můžete se držet jedné tečky a jedné barvy, nebo smíchat několik odstínů a finišů. V prvním případě se podívejte na práci Saskie Fenwick: na přirozené nehty nebo ty ve stylu lip oil mani udělejte kovovým aplikátorem nebo špičkou párátka malinkou barevnou tečku. Ta vypadá také výborně v kombinaci s barevnou francouzskou manikúrou.
Spoustu inspirace najdete na účtu The Daily Nail, kde na prvních pozicích ve feedu uvidíte hned několik možností, jak jít na trend dotticure ve svátečním duchu. Tato britská manikérka se hodně inspirovala vánoční výzdobou, aniž by ale překročila hranici vkusu. 
Kombinaci tří barev a celobarevných nehtů s puntíkovaným vzorem doporučuje Jasmin aka Base Coat Stories, přičemž se drží jen červeného a černého laku na nehty. Černo-červené tečky na neprůhledném podkladu vypadají neméně kreativně, a pokud chcete zcela opustit tělový základ a tradiční sváteční barvy, podívejte se na práci nail artistky Molly vystupující pod přezdívkou Cloud Nails. Její kreace zaberou sice víc času, ale proč si občas nepohrát.