Nehty

Další trend na obzoru: Skinifikace nehtů

Po zaměření se na zdraví a kondici pokožky hlavy a tzv. skinifikaci vlasové péče přichází na řadu nehty. Připravte se na manikúru plnou aktivních ingrediencí a chytrých produktů, které v rekordním čase zlepší vzhled vašich rukou.
Foto: Paul Bruinooge/Patrick McMullan via Getty Images
Kim Kardashian na galavečeři Kering's 2nd Annual Caring For Women v New Yorku, 12. září 2023
Po letech maximálního fokusu na složení a funkci nejrůznějších pleťových produktů, poznávání nejrůznějších kultur a jejich must-have kroků konečně přichází doba, kdy stejnou pozornost budou vyžadovat nehty. Zatímco v minulosti se péče o ně omezovala na pár doplňků a jednoznačný prim hrály barvy, trendy odstíny nebo nail art,  teď se trh proměňuje stejně, jako jsme to mohli pozorovat před deseti lety u péče o obličej a následně i vlasovou pokožku. Objevují se přípravky, které slibují revoluci v přístupu ke konečkům prstů na rukou i nohou. 
Podívejte se například na top coat od Nails Inc., který pomáhá nejen laku uschnout během několika vteřin, ale obsahuje také retinol pro posílení nehtů. Anebo krém na ruce s prebiotiky od švýcarské značky Mavala, který se cíleně zaměřuje na kožní mikrobiom rukou a jeho rovnováhu. Londýnská podiatřička Margaret Dabbs rozšířila své portfolio o noční masku na ruce pro efektivnější regeneraci během spánku a vyhlazení jemných vrásek, kdy funguje prakticky jako intenzivní pleťové sérum, jenom má texturu masky.
A když už přišla řeč na péči o pokožku, nemůžeme vynechat ten nejzásadnější krok, a tím je UV ochrana. Rihanna v rámci svého brandu Fenty Beauty nedávno představila krém na ruce Hydra Vizor s minerálními UV filtry, niacinamidem, glycerínem a kyselinou hyaluronovou. To všechno jsou látky, které dobře znáte z poličky, kde ukrýváte produkty na obličej. OPI pro změnu vsází na technologie známé k péče o vlasy, respektive z poznatků o jejich poškození a nápravě vlivem chemických úprav a tepelného stylingu. Jejich bestseller — sérum na nehty Repair Mode Bond Building napravuje poškození nehtů tak, že cílí na budování vazeb uvnitř samotného nehtu, stejně jako Olaplex to dělá u vlasů. 
I samotné laky procházejí zásadními proměnami. Active Glow od Manucurist obsahuje AHA kyseliny a mandlový olej, čímž stírá hranici mezi péčí a klasickým lakem. Představte si lesk na rty, jaký nosí Hailey Bieber, přesně tak Active Glow funguje. Nail Glow od Diora prošel renovací a vedle půvabného efektu na nehty je ještě opečovává díky výtažku z pivoněk.