Make-up

Skvělé řasenky, které můžete právě teď koupit v drogerii

Nejlepší neznamená nejdražší. Úžasné řasenky pro objem, délku a tvar najdete stále častěji i v drogeriích. 
Foto: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images
Zákulisí přehlídky podzim - zima 2024/2025, DHRUV KAPOOR
Pokud jde o řasenky, které skutečně odvedou slibovanou práci a nemusíte nad nimi přemýšlet, jestli se investice do nich vyplatí, roky dávám přednost těm v drogeriích. Nebylo tomu vždycky tak, ale všimli jste si, jak moc se proměnila nabídka i u skincare? Ale zpátky k líčidlu nejoblíbenějšímu v našich zeměpisných šířkách. Existuje spousta věcí, které si zaslouží větší finanční investici, zato u řasenky máte plnohodnotný výběr napříč cenovým spektrem. Pokud chcete a můžete, pátrejte po svém favoritovi mezi luxusními značkami, ale stejně velkou šanci na úspěch máte mezi cenově dostupnými líčidly.
Cena v tomto případě nic moc nevypovídá o tom, co ve výsledku od těch nejlepších řasenek na současném trhu můžete čekat. Prakticky všechny výrazně prodlužují, dodávají viditelný objem a také tvarují. Jejich kartáčky se dostanou bez problémů i do koutků oka, a když si nenanesete pět silných vrstev, tak ani neslepují řasy. Stejně tak výborná je jejich výdrž, takže se během dne nemusíte neustále kontrolovat v zrcadle, jestli barva nemigrovala do očního okolí a neusadila se v mimických i jiných vráskách.
Mainstreamové značky investují do inovací. Řada z nich má tu výhodu, že patří do velkého kosmetického koncernu, který zastřešuje desítky brandů včetně těch ultra luxusních, a tak se jejich nově vyvinuté technologie objevují napříč celým portfoliem firmy. Honí se vám hlavou otázky, která řasenka je tedy ta nejlepší? Odpověď je velmi individuální. Záleží na tom, co si představuje pod pojmem nejlepší, a také na tom, jaké máte řasy. Stejné líčidlo bude na každém vypadat jinak, s řasenkami je to totiž jako s vůněmi. Dokud si ji nevyzkoušíte, nevíte. Každopádně následující šestice vás rozhodně nezklame. Každá z těchto řasenek má všechno, co má mít, a vždycky něco navíc.