Make-up

Osm nejlepších make-up novinek podzimu

Dobrý make-up je jako nejlepší kamarádka, která vás vytáhne z každého maléru, nejúžasnější kluk, do kterého se zamilujete a vy víte, že to je láska "forever and ever" i hedvábné prádlo s nejjemnějšími krajkami, díky němuž se cítíte jako Victoria Beckham, Gisele Bündchen a Blake Lively v jedné osobě. Který je ale ten dobrý? Vogue průvodce nejžhavějšími podzimními novinkami vám v tom udělá jasno.
Ať už hledáte nový make-up, který zakryje všechny hříchy po létě nebo potřebujete rozzářit a lehce sjednotit barvu, podzimní novinky splní všechna vaše přání. Protože se nových makeupů slibující zázraky na počkání tento rok objevilo několik desítek, a vyznat se v nich je spíš práce pro tým detektivů, usnadníme vám to. Vybrali jsme osm nejlepších novinek pro všechny typy pleti i všechny možné i nemožné situace. 
Tekutý make-up Skin Illusion, Clarins, 1015 Kč

Clarins Skin Illusion

Tekutá textura Skin Illusion perfektně splyne s pletí, sjednotí její barvu, dodá polomatný vzhled a vy budete mít pocit, že máte přes obličej neviditelný filtr. Zakryje drobná zarudnutí kolem nosu a opticky zmenší póry. Pokud netrváte na plně krycím efektu, tohle bude váš favorit.
BB Drops, Erborian (prodává Marionnaud), 929 Kč

Erborian BB Drops

Technicky se nejedná o make-up, ale ve výběru nejlepších novinek sezony rozhodně nemůže chybět. Tónované kapky si přimíchejte do denního krému a udělejte z něj BB krém na míru. Nebo naneste rovnou v malém množství na pleť , rozetřete a každému můžete celý den tvrdit, že jste se právě vrátili z hodně dlouhé dovolené, kde jste relaxovali 24/7. Funguje i jako rozjasňující báze pod make-up. 
Matující make-up Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation, Fenty Beauty (prodává Sephora), 860 Kč

Fenty Beauty Pro Filt’r

Nejočekávanější uvedení roku přineslo 40 makeup odstínů. Proč o makeupu od Rihanny všichni mluví? Kromě obrovského množství barev, ve kterých si každý najde ten svůj dokonalý odstín, plně kryje, ale nevytváří na pleti efekt masky. O tom, že ho máte na sobě, budete ale vědět jen vy. Dejte si nejdřív primer a pak menší množství make-upu zapracujte beauty blenderem do pleti. Na místech, která potřebují větší krytí, aplikujte extra vrstvičku navíc. Drží celý den i na mastné pleti, kterou navíc lehce zmatňuje.
Make-up Born This Way Absolute Perfection Foundation, Too Faced (prodává Sephora), 1020 Kč

Too Faced Born This Way

Tento make-up dost možná znáte, teď ale přicházejí nové odstíny na hodně světlou i tmavší pleť. Je bez oleje, takže pokud máte mastnou pokožku se sklonem k akné a pupínky spolu se zarudnutím potřebujete schovat, aby je nikdy nikdo neodhalil, sáhněte po Born This Way. Kromě toho, že udrží mastnou pokožku pod kontrolou, jeho efekt zůstává na tváři celý den. Díky tomu, že obsahuje kyselinu hyaluronovou a kokosovou vodu, taky hydratuje, což i mastná pleť potřebuje. Pro maximálně přirozený efekt zapracujte beauty blenderem a můžete ho i vrstvit.
Tuhý make-up All Hours Stick, YSL, 1220 Kč

YSL All Hours Stick

K tekutému make-upu All Hours teď přibyla malá tyčinka, která vás nadchne. Pro rychlé úpravy během dne (všichni jsme si zažili ten moment, kdy odpoledne objevíte na obličeji něco, co tam opravdu nemá co dělat) i na rychlé ranní líčení. Tyčinkou přejeďte pár míst na tváři, rozetřete a hotovo. All Hours Stick funguje i jako korektor. Pokud si pořídíte tmavší odstín, snadno s ním můžete konturovat. Značka ideál.
Make-up Hello Happy, Benefit (prodává Sephora), 820 Kč

Benefit Hello Happy

Lehký make-up, který na pleti ani neucítíte. Kryje lehce až středně (pokud ho navrstvíte) a jeho aplikace vám zabere jen pár vteřin. Zarudnutí a menší kruhy pod očima snadno skryje. Můžete ho nanášet prsty, ale ještě lepšího efektu dosáhnete houbičkou. Malé balení se vejde i do mini taštičky.
Make-up Matte Velvet Skin, Make Up For Ever (prodává Sephora), 1150 Kč

Make Up For Ever Matte Velvet Skin

Plné krytí, maximální výdrž. Nelekejte se hutnější textury, na pleti nevytvoří efekt masky. Krásně s ní splyne, zejména když si dáte (trochu) práci a zapracujete ho beauty blenderem. Určitě pod něj dejte vyhlazující podkladovou bázi, výsledný efekt bude vypadat ještě lépe. Akné, pigmentové skvrny, zarudnutí, to vše se pod tento make-up rychle schová. 
Krycí make-up Ultimate Coverage, Becca (prodává Sephora), 1050 Kč

Becca Ultimate Coverage

Plně krycí make-up pro pleť, která potřebuje pořádnou pomoc. Ultimate Coverage se svojí hutnější texturou a maximálním množstvím pigmentů je ideální pro pleť s tmavými kruhy pod očima, hyperpigmentovými skvrnami i zarudnutím, u kterého všechno ostatní naprosto selhává. Nejdřív aplikujte primer a pak v malém množstvím s pomocí štetce nebo beauty blenderu postupně zakryjte všechno, co na pleti nemá být vidět. Zafixujte pudrem nebo sprejem a máte po stresu, že někdo uvidí, že vaše pleť nemá zrovna nejlepší den. Pozor, máte-li hodně výrazné póry, tato textura pro vás nebude ideální.