Make-up

Nejlepší způsob, jak odlíčit voděodělnou řasenku a linky

K voděodolné řasence a barevným linkám z letních kolekcí si rovnou pořiďte odličovací produkt, který je na konci dne beze zbytku odstraní a přitom je dost jemný na citlivé oční okolí. Vybrali jsme ty nejlepší na trhu.
Foto: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images
Když si dáte do Googlu výraz „eye make-up remover“ ukážou se vám okamžitě otázky, který odličovač na oči je nejlepší, jak se odlíčit bez poškození řas, jak odlíčit citlivé oči, jsou dětské ubrousky dobré na odlíčení řasenky. Na poslední otázky je jednoznačná odpověď ne! Na ostatní najdete správnou odpověď právě tady.
U letního líčení a voděodolných řasenek se raději nespoléhejte na obvyklý čisticí produkt, který používáte po celý rok. Chce to silnější kalibr, ovšem nic, co by podráždilo jemnou pokožku kolem očí a poničilo řasy, které mohou být velmi křehké. Rozhodně ve vyhněte produktům s vysokým obsahem alkoholu, na voděodolná líčidla platí oleje, které je rozpustí a snadno jimi stáhnete i tu nejodolnější maskaru. Ovšem i mezi olejovými produkty si pečlivě vybírejte, spousta z nich může také dráždit oči a nemusí jít dobře smýt, aniž by po sobě nezanechaly mastný film, který by následně zatížil víčka a druhý den byl mohl být také příčinou, proč make-up nedrží.
Ať už si vyberete dvoufázový odličovač, hutnější balzám na citlivou pokožku, jemný gel na oční okolí a rty, nebo ryze olejovou texturu, vyhněte se odličovacím ubrouskům. Nejsou dobré ani pro vaše oči, ani pro životní prostředí.