Make-up

Nečekaná make-up spojení: Japonští umělci, komiksáci, nová Kardashian a Hunter Schafer, jak ji ještě neznáte

S koncem léta přicházejí nové vzrušující zprávy z beauty mikrovesmíru. Na co všechno se můžete těšit?
Foto: Jesse Kanda
Byredo Make-up

Byredo & Isamaya Ffrench

O nové make-up řadě Byredo se mluví již nějakou dobu, Ben Gorham se o ní poprvé zmínil již před pěti lety, ale teprve až letos se stává skutečností. Že půjde o událost přinejmenším sezony, ne-li celého roku, dokazuje první vizuál, který na svém Instagramu zveřejnila britská make-up artistka Isamaya Ffrench. Tu si zakladatel kultovní značky vůní vybral, aby propojila parfémy se světem barev. Od října bude na vybraných místech k dostání řada „krásně vypracovaných a kurátorovaných artefaktů“. Výrazný vizuál připravil japonský umělec Jesse Kanda, který v minulosti spolupracoval mj. s Björk, Arcou a v jeho portfoliu figuruje i FKA Twigs. Stejně jako parfémy, ani make-up se nebude omezovat na určitou věkovou skupinu a bude unisexový.
V Česku se na make-up od Byredo můžete těšit příští rok. 

Kim Kardashian & Allison Statter

V pátek 28. srpna uvede na svém webu Kim Kardashian další make-up kolekci, tentokrát sáhla mimo rodinný klan a nechala se inspirovat kamarádkou z dětství Allison Statter. Celá kolekce se nese v neutrálních barvách a na obalech najdete archivní fotky BFF. Vedle paletky se šesti očními stíny Kim uvede transparentní lesk na rty, dva nové odstíny tužek a dvě nové paletky na tvář. V každé z nich najdete tři barvy: rozjasňující pudr, tvářenku a neutrální odstín na konturování, který můžete použít i místo očních stínů nebo jako jemný bronzer. Jak Allison na svém Instagramu uvedla, spolužačky připravovaly kolekci delší dobu a celá se primárně zaměřuje na busy ladies, čemuž celková barevná paleta i textury odpovídají. Produkty KKW Beauty se (zatím) v Evropě neprodávají, nicméně si je můžete objednat on-line. Do diáře si napište ještě 21.00 středoevropského času. Celá kolekce vyjde na 150 dolarů, jednotlivé produkty se pohybují od 18 dolarů za Lip Crayon do 38 dolarů za Face Palette.

Marvel & Maybelline

Pro fanoušky marvelovských komiksů přináší Maybelline limitovanou kolekci kultovních produktů se symboly kreslených superhrdinů. Hlavním produktem je zlatá řasenka Colossal. Matná tekutá rtěnka SuperStay Matte Ink je k dispozici v pěti odstínech, každý se symbolem jiného hrdiny. Kdybyste si měli pořídit jen jeden, pak určitě červený Pioneer se Spidermanem. Také korektory Instant Anti Age Eraser s houbičkovým aplikátorem najdete v kolekci v pěti různých barvách. 

Wonder woman & Revlon

Celosvětová premiéra nové Wonder Woman s Gal Gadot v hlavní roli bude sice až 1. října (včetně českých a slovenských kin), americká značka Revlon připravila celou make-up kolekci už teď. Vedle dvanácti odstínů na rty v různých texturách a tekutého rozjasňovače v zářivě rudém kelímku se na post hlavní hvězdy celé řady pasovala paletka na oči a tvář.
Obsahuje deset barev, s nimiž vytvoříte nekonečné variace líčení, od jemného po hodně výrazné ve stylu osmdesátek. Matné, perleťové a metalické barvy můžete vzájemně libovolně kombinovat, zlatavé odstíny využijete jako highlighter i klasické oční stíny, růžová nahradí tvářenku, s metalickou zelenou a tenkým štětečkem můžete mít výraznou oční linku. Když více pigmentu a barev je pro vás ideál, tuhle paletku si do své sbírky zařaďte.

Hunter Schafer & Shiseido

Americká herečka a aktivistka Hunter Schafer se stala novou globální tváří japonské značky Shiseido. Hvězda seriálu HBO Euforie podepsala svůj první kosmetický kontrakt a na Instagramu slibuje, že brzy uvidíme víc než jen jednu kampaň. Asijský kosmetický gigant si od Hunter slibuje novou klientelu a zároveň zdůraznění vlastního make-up konceptu, který je postavený na hi-tech technologiích a naprosté kreativní svobodě.