Make-up

Americká krása na Met Gala: Kim jako Marilyn, Kaia jako Godiva a jeden trend pro všechny

Čím víc lesku, tím víc gala. Na Met Gala v Metropolitním muzeu v New Yorku mnoho celebrit a modelek překvapilo nejen výběrem šatů a svého doprovodu, ale i líčením a vlasy. Na oslavu letošního tématu In America: An Anthology of Fashion se hosté skutečně blýskli. 
Foto: Jeff Kravitz/FilmMagic
Jung Ho-yeon, Met Gala 2022
Zatímco v září zakryla každý centimetr těla, první pondělí v květnu nakráčela na nejsledovanějších módní událost s rozzářenou pletí a blond vlasy staženými do perfektního drdůlku. Kim Kardashian nad tématem podle svým slov hodně přemýšlela, až se rozhodla připomenout si jeden z kultovních momentů americké historie; oslavu narozenin prezidenta Kennedyho, když mu v Madison Square Garden zazpívala Marilyn Monroe. Kardashian tomu přizpůsobila výběr šatů i razantní proměnu barvy vlasů. 
Na vlasy vsadila také Kaia Gerber, která před Metropolitním muzeem vypadala jako Lady Godiva. Dekadentní záplava vln do pasu podtrhla jemnou krásu topmodelky, která zbytek looku ponechala ve velmi přirozených barvách se spoustou zdravého lesku. Ten ukázala také hvězda seriálu Hra na oliheň Jung Ho-yeon. Navlněné vlasy si nechala lehce stáhnout, čímž dala vyniknout dokonalé pleti. Tou se ostatně pochlubila také Hailey Bieber a Laura Harrier. Obě nechaly výrazné barvy, nápadné rtěnky a stíny doma a potvrdily jasný trend: přirozená a zdravá pokožka je ten nejhezčí make-up.
Zatímco Kate Moss vsadila na červenou rtěnku, její dcera Lila Grace se stejně jako plno dalších hostů vzdala barev a nechala vyniknout své přirozené kráse. Lily Aldridge přišla v šatech posetými více než 170 tisíci křišťály, vlasy částečně schovala pod třpytivý šátek a o to více vynikla její pokožka. Na té si zakládá i Alicia Keys, tentokrát se nechala lehce nalíčit, ale nijak moc, aby všichni viděli, že každodenní péče o pleť se rozhodně vyplatí.